Surrender to the chaos – Zarayda Groenhart #TEDxDelft


Hoi Marcel,

Gisteravond zag ik deze retweet van je. Het verhaal van Zarayda Groenhart achter haar talk die we samen gezien hebben bij TEDxDelft (wat leuk trouwens dat jouw tweet in haar blogbericht embed is 🙂 ). In mijn blogbericht over dit prachtige event schreeft ik al:

Bij de talk van Zarayda Groenhart kwamen de tranen bij mij. Hoe je in chaos zo kwetsbaar een krachtig verhaal kan vertellen. Zij vertelde hoe zij vorig jaar zomer haar verhaal opschreef over hoe zij slachtoffer werd van seksueel geweld door een bekende van de familie. Het was een moeizaam proces waarbij haar vader haar tot steun was: “the story chooses you to be told”, zei hij elke keer als het haar te zwaar werd. Enkele dagen nadat zij dit boek aan de uitgever had gegeven (Het waarom-meisje) hoorden zij dat haar vader longkanker had. Drie maanden later was hij overleden. En dat was pas november vorig jaar. Ik voel ook die chaos die zij beschrijft. Diepe buiging!

Ik moest nog een inspirende TEDtalk hebben voor de wekelijkse Nieuwsflits van het I-team. Daar hoort de TEDtalk van Zarayda zeker bij! Dus morgen in de Nieuwsflits, maar vandaag ook op ons blog. De boodschap van  Zarayda “if you share that chaos, share your story, instead of destroying you it is going to save you” is zeker een idea worth spreading!

Op haar blog The Why Girl zocht ik nog naar een bericht over haar TEDTalk beleving  Ik vond haar blogbericht Met deze 4 tips voorkom je de blabla versie van jezelf op het podium. Waar het in kort gezegd op neer komt: hoe eerlijker en kwetsbaarder je durft te zijn, hoe meer connectie je maakt met je publiek; deel je inzichten en toon emoties. Die connectie had zij zeker. Ik heb haar verhaal nog een keer beluisterd en het raakte me weer diep.

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 2 november 2015, in Inspiring, TED JAMs en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: