Zijn wij een verloren generatie?


En dan, Marcel,  zie je zo’n twitterberichtje

Euh? Nieuwe generatie leraren? Wanneer komen die op het HBO? Moeten we nu stoppen met integratie met ict in afwachting van de generatie docenten voor wie het gebruik van een tablet en smartphone een vanzelfsprekendheid is geworden? Ik hoop het toch niet. Dat wordt dan nog heeeel lang wachten.

Oud-docent Jan Lepeltak stelde dit tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT 2015). Na 30 jaar constateert Lepeltak dat er te veel hindernissen zijn om ict onderdeel te maken van het onderwijs. Lerarenopleiding trainen nauwelijks docenten in het toepassen van ict. En door de hoge werkdruk hebben huidige docenten nauwelijks tijd om zich bij te scholen op dit gebied. Ja, dat klopt allemaal. Maar als de huidige lerarenopleiding dat nog steeds niet doen en we moeten op de volgende generatie wachten, nou …. 😦

Ik mag hopen dat er ook andere hoopvollere geluiden te horen zijn voor de professionals in het onderwijs!
Zoals Innofun in onderstaande prachtige praatplaat laat zien: De toekomst is nu! De de huidige student verdient ook een docent van de 21e eeuw!

 

Dat vind jij toch ook?
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 28 januari 2015, in Didactiek, eLearning en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: