Zuydwaarden; lekker belangrijk!


Wat denk jij Marcel? Wat vinden de meeste Zuyderlingen nu van de Zuydwaarden: ambitieus, open, ondernemend, inspirerend en vakkundig?

Zuyd bouwt samen met Business Openers  sinds een jaar of 2 aan het Sterk Merk- Zuyd. Wil Zuyd dat sterk merk zijn/blijven, dan is het van groot belang dat medewerkers de waarden uitdragen. Er is in veel energie gestoken in sterk-merk-sessies met medewerkers waarin gekeken werd of het eigen gedrag klopt met het Zuydmerk. De merk-waardig bijeenkomst van afgelopen donderdagmiddag was een prijs voor 8 collega’s in het kader van deze campagne. Het was een leuk kadootje moet ik zeggen.

We werden door 2 medewerkers van Business Openers ontvangen in Restaurant 5.0  gelegen in het penthouse op de 5e etage van Schunk (we hebben hier al eens een merkwaardig teametentje gehad 🙂 en op dat gebied was er niets veranderd). Van de aanwezige collega’s kende ik 2 collega’s van de Dienst Marketing en Communicatie, 1 collega van onze dienst Onderwijs en Onderzoek, de collega van Human Resources had ik die ochtend ontmoet tijdens JAMsessie over eRecruitment; de 4 docenten van de faculteiten Life Sciences en Social Work ontmoette ik voor het eerst. Jammer dat 4 collega’s hadden afgezegd vanwege andere werkzaamheden/prioriteiten. En Karel van Rosmalen was aanwezig! Zoals ik eerder blogde: “Ik hoop tijdens de lunch naast een CvB-lid aan te schuiven, ik wil wel eens van gedachten wisselen over de inzet van social media voor Zuyd als merk”. Dat heb ik gedaan; ik ben naast hem gaan zitten 🙂 en ik heb met hem gepraat over social media & Zuyd, maar daarover morgen meer … 😉

Naast gesprekken met tafelgenoten werd tijdens de lunch (verrassende vissalade) ook gediscussieerd naar aanleiding van diverse stellingen. Op de vraag hoe het nu verder moest met het Sterk Merk programma heb ik aangegeven dat de ‘tussen-de-oren’-sessies voor mij niet meer hoeven. Maar dat als je de waarden wilt blijven uitdragen, je daar wel aandacht aan moet blijven besteden. De kracht zit in de herhaling.

Helaas vertrok Karel na de lunch, ik had graag zijn bijdrage aan de middagsessie willen zien/horen.
Zoals je van een merk-waardige sessie mag verwachten, gingen we ‘out-of-the-box’ werken 🙂

Allereerst moesten we ons voorstellen en daarbij een bijvoeglijknaamwoord bedenken die ons typeerde, beginnend met dezelfde letter als je voornaam, dat werd voor mij Jamming Judith 🙂 Vervolgens kregen we 6 archetypen gepresenteerd in de vorm van 6 goden: Zeus – Apollo- Ares – Hera – Demeter – Aphrodite. Dat deed me erg denken aan de Godinnenkracht bijeenkomst, vorig jaar tijdens het jublileumfeestje van de opleiding ergotherapie. Naar aanleiding van de filmpjes twijfelde ik tussen Hera en Aphrodite, maar koos voor Hera.
Voorafgaande aan deze bijeenkomst hadden we de Test-merkwaardige middag moeten invullen en opsturen. De test bestond uit vele karaktertyperingen waar je punten aan moest toekennen. Onze ingevulde test was natuurlijk geanalyseerd voor deze middag. We kregen persoonsbeschrijvingen gepresenteerd waar we de juistecollega bij moesten raden. Die van mij zagen ze meteen, een open boek hè 🙂

Een echte Hera, met een beetje Aphrodite.
Daarna hebben we ruim een uur gewerkt (wat is knippen en plakken toch leuk om te doen) aan hoe Zuyd er over 10 jaar uit zou zien als een ander sterk merk het voor het zeggen had. Er werden toekomstbeelden geschetst vanuit de visies van Apple, Walt Disney 😉 en Madonna. We hebben het Sterk Merk Zuyd team vanuit deze invalshoeken ook nog wat tips meegegeven. Ik zal ze niet verraden, benieuwd of we daar iets van terug gaan zien/beleven.

Ik vond het inspirerende middag met leuke collega’s. Wij waren er allemaal wel over eens dat de Zuydwaarden belangrijk zijn.
Alle prijswinnaars kregen nog een cadeautje: een mooie bos bloemen en coachkaarten

     

Ontwikkel je talent! Dat is iets wat we van studenten verwachten, maar toch ook van medewerkers? Daarom vind ik de waarden ambitieus, open, ondernemend, inspirerend en vakkundig belangrijk voor ieder individu. Ik gun iedere Zuydmedewerker zo’n middag waarin je tijd krijgt/neemt/hebt om naar jezelf te kijken.

Ik neem de coachkaarten morgen mee, daar kunnen we wel wat mee!

Judith

Bedankt Wieteke, voor het snel opsturen van de PowerPoint waarin alles van de middag al verwerkt was. Top!

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 30 januari 2012, in Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Leuk om terug te lezen Judith! Het was een inspirerende (en lekkere – restaurant 5.0 is een aanrader) middag, met een enthousiaste blog als resultaat!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: