The challenge! #LA4 #MLI #MLIbrug


Heej Marcel! En wat leuk Karin!

Omdat jij Marcel, als nerd geen handleidingen leest 😛 daarom dit filmpje over het het nieuwe leerarrangement (LA4) waar ik volgende week maandag begin.

Ik ga gamen! ‘Onze’ Ankie is sinds dit studiejaar ook MLI-docent en medeverantwoordelijk voor de invulling van LA4, en ja dan weet je het wel :). Enige tijd geleden heb ik al een keer met haar en Henderijn hierover gebrainstormd, dus ik was al op de hoogte. Maar mijn medestudenten nog niet *hihi*. En ze vinden het leuk, maar hebben nog niet allemaal de kracht van twitter ontdekt. Kijk jij,  Karin natuurlijk wel. En creatief als je bent (jij houdt wel van een spelletje 🙂 ), start je spontaan een extra uitdaging op voor wat meer XPoints! Super gaaf!

Tijdens LA4 moeten wij een toekomstbeeld schetsen van het onderwijs voor de lerende van de toekomst (2030) en dat presenteren tijdens de Challenge Day op 20 april. Dat wordt leuk! Het enthousiasme en lol straalt van het docententeam af, en dat maakt het voor mij als student ook leuk om fanatiek mee te doen. Gisteren moest ik mijn medestudenten toch wel even op het filmpje wijzen na de vraag: wat gaan we nu doen bij LA4? Ik vind niet op n@tschool. Nee! Duh! Er zijn maandag al wat punten te scoren, en ik heb al een beetje in mijn kaarten laten kijken (niet slim hè?). Ach ja, in je eentje spelen is er ook geen lol aan. Ik heb een aantal ook al bepaalde richting op geduwd. Kunnen zij ook wat puntjes sprokkelen! *grijns* Ach misschien komt het later die geboden hulp nog van pas 🙂 .ChallengeDay

Karin, wat de battle betreft ….. de 10 inhoudelijke reacties op een blogpost …

Op jouw blog Grenzen verdwijnen en bruggen worden nu geslagen en niet pas in 2030 reageer ik binnenkort. Interessante theorie dat Boundary Crossing. Moet me nog wel even inlezen. Marcel had hierop al gereageerd met zijn competenties voor een bruggenbouwer. Dat paste mooi bij het blog dat ik daarvoor had geschreven: Informatieprofessional, het schaap met de vijf poten?

Ik denk dat een bruggenbouwer ook zo’n schaap moet zijn. Iemand die communicatief sterk is, luistervaardigheden bezit, omgevingsbewust is, innovatief, creatief, verandergezind, over een empathisch vermogen beschikt. Uiteraard brengt Marcel humor erbij! Ik zou vooral voor ‘open houding’ kiezen: open mind, open heart en open will (Theory U 🙂 ).
Grappig dat Henderijn in haar reactie het over ‘brokers’ heeft. Op de bibliotheekacademie werd ook altijd over ons gesproken als ‘information brokers’. Weer een brug geslagen 🙂

Game on!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 januari 2015, in MLI. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: