Google Glass Game Over of Next Level?


Ha Judith,

Als volger van innovaties hebben we hier ook al over de Google Glass gepraat. Ik zag, zie en voorzie in de toekomst nog talloze ontwikkelingen en mogelijkheden voor een vergelijkbare gadget in het onderwijs.

En toch kwam er deze week nieuws uit het Google kamp. Althans nu.nl publiceerde een nieuwsbericht van de BBC dat Google zou stoppen met ee ontwikkeling van Glass.

http://www.nu.nl/gadgets/3973517/google-stopt-met-publieke-test-google-glass.html

Interessant genoeg om even verder te kijken over het hoe en wat.

https://plus.google.com/app/basic/stream/z124trxirsruxvcdp23otv4qerfwghdhv04

En dan is het dus een nuancering. Een uiterst vage nuancering, maar een nuancering. Google geeft aan dat ze gaan doorontwikkelen tot een commercieel beter betaalbare en technisch verder zijnde versie.

Of Google nu met deze ontwikkeling doorpakt of niet, of het in de vorm van een bril is of niet, dat weet ik niet. Maar ik denk wel dat Live (data) projectie en visualisatie nog gaat excelleren en daarmee gaat leren ook weer excelleren. Daar waar we nu layar, de telefoon of Google Glass gebruiken voor Augmented Reality en data projectie zal in de toekomst de projectie via neurologische data projectie binnen in je oog plaatsvinden. Grijns inderdaad nog enger wellicht dan de Google Glass, behalve als je slecht zienden of blinden zo zou kunnen leren kijken. De vraag is denk ik alleen nog wanneer.

Groet Marcel

Geplaatst op 18 januari 2015, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: