The military case for sharing knowledge [TEDtalk]


Hallo Marcel,

Je weet dat ik de laatste weken druk bezig ben met denken, schrijven, schrappen aan mijn onderzoeksvoorstel voor mijn studie. Mijn onderzoek is gericht op (hoe kan het ook anders) kennisdelen, wat meer specifieker online kennisdelen, en nog wat meer ingekaderd (maak het klein): online kennisdelen via Twitter. Kennisdelen (en zeker online) is nog niet vanzelfsprekend binnen onderwijs, maar zeer zeker niet binnen het leger. Tenminste dat dacht ik. In deze TEDtalk vertelt generaal Stanley McChrystal hoe het delen van informatie hen juist verder bracht in de strijd tegen Al Aqeda. In deze korte TED talk doet deze generaal veel mooie uitspraken, zoals:

So we did, and a lot of people got upset about that, but as we passed that information around, suddenly you find that information is only of value if you give it to people who have the ability to do something with it. The fact that I know something has zero value if I’m not the person who can actually make something better because of it. So as a consequence, what we did was we changed the idea of information, instead of knowledge is power, to one where sharing is power. It was the fundamental shift, not new tactics, not new weapons, not new anything else. It was the idea that we were now part of a team in which information became the essential link between us, not a block between us.

Groet,
Judith

via Bas van de Haterd op HNW blog

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 22 juni 2014, in MLI, TED JAMs. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: