Ontwikkelingen in activiteitenmetingland gaan snel!


Ha Judith, dag Albere, ha Sandra,

Graag wil ik jullie alle drie deelgenoot maken van een nieuwsbericht dat ik toevallig hoorde vanochtend op BNR nieuwsradio. Het gaat zich over een van de (inmiddels) vele activiteitenmeter apps die als paddenstoelen uit de grond komen. Namelijk: Moves

Met deze app kun je via je mobiele telefoon activiteiten monitoren. Het mooie is dat deze app ‘zegt’ het verschil te zien tussen wandelen, rennen en fietsen. Ik heb hem heel even geprobeerd aangezien ik met twee fysiotherapiestudenten bezig ben om te kijken voor een ‘beweegmotivatieapp voor middelbare scholieren’, maar ik heb de app inmiddels gedelete, vanwege het stroomverbruik. En toch zal ik hem nader gaan bekijken! Dit allemaal door het bericht dat facebook een overname heeft gedaan op het bedrijf dat achter Moves zat.

moveapp

Voor sommige een beangstigend gegeven, dat Facebook naast al je online ‘bewegingen’ nu ook je offline ‘bewegingen’ gaat volgen. Voor mij een positief teken. De ontwikkelingen rondom activiteitenmeters zullen namelijk hierdoor versneld op mobile devices, smartphones and wearables versneld worden. Door de tegenstrijdige berichten rondom de Nike+ Fuelband over ontslagen, maar ook verdere samenwerking tussen Nike+ en Apple op dit gebied was ik me zorgen gaan maken. Nu Facebook zich (om welke redden dan ook) op deze markt gaat begeven denk ik dat het snel zal gaan en dan de volgende generatie telefoons en horloges (net zoals Samsung dat aan het proberen is) een geintegreerd gezondheidsprogramma heeft.

Aan ons om de toekomstige generatie ICT’ers en Gezondheidszorgers met elkaar op dit gebied te laten samenwerken, zodat de angsten die er nu nog zijn kansen worden.

De ontwikkelingen gaan snel en zullen de komende maanden alleen nog maar versnellen.

Groet Marcel

 

Geplaatst op 27 april 2014, in Apps, Gadgets, Zorg. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Judith van Hooijdonk

    Ik denk dat mijn MLI-studiemaatje Cindy ook wel geïnteresseerd is in dit bericht. Ik heb al eens verteld dat zij mee deed aan Ureka Mega Challenga van de Hogeschool Urecht, een initiatief van het speerpunt Technologie en Zorg https://2bejammed.org/2014/01/28/like-cindy-nienke-hu_urekamc/. Zij hebben afgelopen donderdag met hun innovatief idee TransMotion (The App Formely Know As ODIM) niet de hoofdprijs van 20.000 euro binnengehaald, maar de app gaat wel binnen het lectoraat van Erik Puik. Ik zal Cindy een tweetje sturen 🙂

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: