Zuyd verbiedt smartwatches. Geen horloges meer tijdens toetsen.


Hallo Marcel,

Waarschijnlijk heb je onderstaand bericht gemist, dit stond op onze Yammer-omgeving:

smartwatchesverbodOok de Facebookpagina van Zuyd meldde de aandacht van de landelijke pers zoals Spits, Telegraaf voor dit bericht. Blijkbaar was in de berichtgeving aan de studenten ook vermeld dat surveillanten bij twijfel een student mag vragen de bril af te zetten omdat het mogelijk een Google Glass bril. Hoe ver kan je gaan? Wat als straks de smart contact lens er is? Naast slimme horloges, zijn er ook al slimme armbanden, slimme ringen. Lang leven de wearable technology! 🙂 waarover we al vaker geblogd hebben.
Het Horizon report ziet mogelijkheden voor wearable technology in het onderwijs. Wearable technology blijft niet beperkt tot sieraden maar ook het kan ook verwerkt worden in kleding.

Wearable technology is still very new, but one can easily imagine accessories such as gloves that enhance the user’s ability to feel or control something they are not directly touching. Wearable technology already in the market includes clothing that charges batteries via decorative solar cells, allows interactions with a user’s devices via sewn in controls or touch pads, or collects data on a person’s exercise regimen from sensors embedded in the heels of their shoes.

Luidt wearable technology het einde van het ‘old-skool’ tentamineren? Interessante tijden!

Trouwens, collega Bart reageerde met een top opmerking op het Yammer-bericht. Er werd medegedeeld dat overal radiografische klokken worden opgehangen. “Is er rekening mee gehouden dat een signaal met DCF77 eenvoudig te spoofen is, zodat student zelf de tijd van de klok kunnen bepalen?” 🙂

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 23 januari 2014, in Didactiek, Technology en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: