Zelfplagiaat


Ha Marcel,

Lees ik vandaag in onze krant dat er weer een hoogleraar betrapt is op plagiaat. Niet zo maar plagiaat, maar zelfplagiaat. O jee …
Je weet dat ik mijn paper gecontroleerd heb op plagiaat via het plagiaatdetectiesysteem Ephorus. Daar kwamen enkele overeenkomsten met 2beJAMmed. O jee … Straks word ik ook beticht van zelfplagiaat 🙂 Dus ook als je eigen teksten citeert en geen verwijzing naar de oorspronkelijke bron hebt opgenomen wordt dat volgens Nederlandse Gedragscode Wetenschapsbeoefening bestempeld als incorrecte bronvermelding, dus plagiaat. Dit krijg je dus als prestaties afgemeten wordt aan het aantal geproduceerde artikelen. Misschien dat het toch eens tijd wordt dit academisch systeem te onderzoeken 🙂 .

20140107-203156.jpg

NRC Handelsblad 7 januari 2014

Zo zie je maar, auteursrechten, plagiaat, bronvermelding blijft actueel. Het rechtvaardigt toch maar weer het formeel inrichten van een Auteursrechten InformatiePunt binnen onze organisatie. Deze maand ga ik heeft de auteursrechtennotitie weer al mijn aandacht. Ik hoop niet alleen die van mij 🙂

Goedenavond
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 januari 2014, in 21st century skills en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: