Stand van zaken: 19-11-2013


Beste Sandra, beste Huibert, beste Peter,

Het is altijd zoeken naar een goede methode om jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen. We hebben het in ons laatste gesprek over een aantal dingen gehad en ik probeer ze op deze manier aan de orde te stellen. Zo kunnen jullie, op het moment dat jullie willen, kijken hoe het gaat en eventueel de diepte in duiken. Beschouw dit blog en mijn bijdrages daarop niet als journalentries, maar als verzameling van resources en materiaal wat ik gedurende mijn traject tegen kom, bespreek en eventueel beoordeel. Officieel materiaal zal ik altijd eerst via jullie laten gaan, maar goed zo ver zijn we nog niet.

Eigenlijk ben ik bij jullie weg gegaan met een drietal opdrachten:

  1. Zorg dat de mogelijkheid (qua tijd) gecreeerd wordt om te werken aan je PhD research.
  2. Zoek uit of SuperBetter aanpasbaar is qua programma/taal/andere elementen, zodat het gebruikt kan worden als basis binnen je onderzoek.
  3. Bekijk de wetenschappelijke onderbouwing die onder SuperBetter ligt. Bespreek deze. (Ik merkte tijdens onze discussies dat ik niet alle elementen duidelijk op een rij had)
  4. Werk naar de deadline van de promotiebeurs voor docenten binnen het HBO aan het projectvoorstel.

Stand van zaken betreffende deze punten:

 

1) Tijd

De vaste dagen dat ik ga werken aan het promoveren zijn de dinsdag en de donderdag. Dit zal een 18 uur werktijd op moeten leveren. De andere 6 uur zitten verwerkt op de andere dagen op onregelmatige basis. De overige tijd die nodig zal zijn zal prive geinvesteerd moeten worden. Met Peter Princen heb ik afspraken gemaakt met betrekking tot mijn taken en die heb ik vanaf het tweede blok kunnen effectueren (dat is dus per 18-11-2013). Voor de duidelijkheid het is niet zo dat ik voorheen geen tijd heb besteed aan het promoveren. Het oorspronkelijke idee was om het promoveren voor te bereiden tot aan 1 januari 2014 om dan een ‘vliegende’ start te maken. De ruimte in mijn agenda is in ieder geval gerealiseerd op dinsdag en donderdag. We zullen dit punt in de gaten moeten blijven houden en ik zal hierover blijven rapporteren, aangezien het een risicofactor is.

2) SuperBetter ja of nee

In mijn blog: “Dilemma from a Daredevil: Should I use SuperBetter or not?” beschrijf ik aan mijn maatje het dilemma waar we voor staan bij het gebruiken van SuperBetter. Ik heb een discussie gehad met Jane McGonigal (een van de ontwikkelaars) en kom de conclusie dat SuperBetter alleen te gebruiken zal zijn zoals het nu is. Kortom in het Engels. Ik vraag me dan hardop af of ik dan nog wel een doelgroep over heb. Voorlopig zit ik dus op een ‘nee’ maar komt gelijk de volgende vraag: ‘wat dan’. Een optie is het bouwen van een eigen spel gebaseerd op het onderzoek waarop SuperBetter gebaseerd is.  Ik vraag me af hoe realistisch dat is. De vraag blijft dus een challenge waar ik de komende dagen nog even over nadenk.

3) Wetenschappelijke onderbouwing bij SuperBetter

In de categorie: Research 2 Link staan op dit moment de twee onderzoeken die ik gevonden heb en specifiek over SuperBetter gaan. Een onderzoekster begint nu pas, de ander is in de publicerende fase. Die resultaten wacht ik dan ook met spanning af. Het contact is gelegd en beide dames houden me op de hoogte.

In de blog: SuperBetter described in Four working elements beschrijf ik welke vier elementen wetenschappelijk onderbouwd worden door de makers van SuperBetter. Het is een eerste stap waarbij ik de betreffende onderzoeken ga lezen en bekijken. Wellicht dat het tot een review kan leiden. Hierop kom ik terug als ik de eerste onderzoeken gelezen heb. Ik heb ook een blogpost geschreven over de verzamelsite van Jane McGonigal waar ook veel wetenschappelijke onderbouwing staat voor de technieken die ze als game designer gebruikt. Er zit overlap in deze twee resources. Beide ga ik bekijken.

4) Werk naar de deadline van de promotiebeurs toe

Het document van de regels rondom de promotiebeurs is inmiddels in mijn bezit en dat heb ik ook gedeeld met mijn college Steffi Stans. We hebben van Jolanda Storms ook haar voorstel ontvangen van vorig jaar. De structuur waar we onze aanvraag in moeten doen is duidelijk. Gebaseerd daarop kan nu een planning gemaakt worden.

Tot zover de stand van zaken op dit moment.

Groet Marcel

Geplaatst op 19 november 2013, in 2 B PhD JAMS, All PhD Posts, Specials. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: