Lessen informatievaardigheden met Sir Learnsalot


Hi!

Ik had je afgelopen zaterdag verteld over International Games Day @ Your Library. Ik las op het blog van Monique Schoutsen: Festina Lente een mooi voorbeeld van een Library Game.

Zoals Monique schrijft en jij al vaker gezegd hebt: “Het zoeken van informatie – al dan niet via de bibliotheek – heeft wel iets van een queeste en leent zich dus uitstekend voor learning by gaming”. Zij  attendeerde op het multimedia-ebook Only connect…, een publicatie van Innovative Libraries. Gratis te downloaden.

Only connect

Jij hebt het boek Let the Games Begin! in je bezit waarin vele spelelementen voor instructies informatievaardigheden beschreven staan. Deze Only Connect publicatie is, volgens Monique,  ook een inspirerende bron om op innovatieve manieren lessen in informatievaardigheden (bijvoorbeeld met behulp van storytelling) te verzorgen. Ik heb het nog niet bekeken. Ik geef het hierbij door als tip aan de werkgroep Informatievaardigheden van Zuyd Bibliotheek 🙂

De Innovative Libraries hebben een game ontwikkeld: The adventures of Sir Learnsalot. De held Learnsalot gaat met behulp van de magische bibliothecaris op zoek naar de heilige graal. De game is opgebouwd uit verschillende video’s met opdrachten. Je wordt uitgedaagd door het kijken van de video’s (You Tube) en het spel te spelen (via het blog) and become knight of the English Reading Room!  🙂

Game on!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 21 november 2013, in Gaming en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: