Ze zijn samen aan de slag #VisieZuydBibl


Zoals je weet Marcel heb ik door mijn studie #MLI en mijn werk als mijn projectleider #MOOCZI mijn aandacht wat verlegd.
Begin dit kalenderjaar was ik druk met het visietraject van Zuyd Bibliotheek. Ik heb dat ook op ons blog gedeeld. In mijn laatste blog over het visietraject schreef ik dat ik het visiedocument nog niet kon delen omdat het nog niet geaccordeerd was door het College van Bestuur. Inmiddels is dat gebeurd en is het document besproken in het directeurenoverleg door de nieuwe teamleider: Jack Pleumeekers.

Een van de adviezen was om de functie van teamleider bibliotheek in te vullen voor 1,0 fte om zodoende uitvoering te kunnen geven aan het voorgestelde beleid. En dat is onze voormalige collega en I-adviseur Jack geworden. Vol enthousiasme is aan hij aan de grote uitdaging begonnen waar hij met zijn team voor staan. Lees zijn eigen verhaal op zijn blog.

Voor de komende vier jaar zijn in het visiedocument de onderstaande onderwerpen benoemd om centraal te zetten in het bibliotheekbeleid:

  • verankering met het onderwijs en onderzoek;
  • inbedding van het verwerven en toetsen van informatievaardigheden in curricula;
  • versterking van de ondersteuning van de onderzoeksfunctie, inclusief de ondersteuning van lectoren en promovendi;
  • digitale collectievorming: het uitbouwen van de digitale databanken met de daaraan gekoppelde dienstverlening voor docenten en studenten;
  • professionalisering van de bibliotheek zelf: het nog meer toerusten van de medewerkers op hun nieuwe rol.

Bron: website Zuyd Bibliotheek

Inmiddels is het document verspreid en kan ik het ook op ons blog delen: het complete rapport.

En hiermee komt voorlopig een einde aan mijn ‘bemoeienis’ met Zuyd Bibliotheek. Momenteel worden vele veranderingen ingezet, ook t.a.v. de interne organisatie. Mijn rol, ofwel de rol van de I-adviseur binnen de nieuwe bibliotheekorganisatie is nu nog niet uitgekristalliseerd. Ik maak even pas op de plaats. Maar ze weten mij en ons als I-team te vinden als dat nodig mocht zijn :).

Ik wens alle dierbare bibliotheekcollega’s veel succes met al deze uitdagingen! Be Agile! Be Happy!

?????????????????????????????????????????

afbeelding free download via @GraphicStock

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 november 2013, in Visietraject Zuyd Bibliotheek. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: