Procrastineren is te beheren! Willpower!


Ha Judith,

In je blogpost: Leeragenda ter voorbereiding 1e SLB-gesprek #MLI heb je het over de chaos in je hoofd, de tijdsdruk waar je in zit doordat we samen naar de Verenigde Staten zijn geweest en de achterstand die je daardoor hebt opgelopen bij je studie. Uiteindelijk laat je zien aan het einde van je blog dat je aan het procrastineren (uitstellen) bent.

Grijns, daar heb ik nu nooit last van! *Proest*

Vroeger dacht ik dat ik zo veel verschillende dingen deed omdat ik zo gevarieerd mogelijk bezig wil zijn en veel wil leren van de mensen om me heen. Soms denk ik nu dat ik zo veel verschillende dingen doe, zodat ik makkelijker een aantal van die dingen kan uitstellen. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Uiteindelijk komt het neer op het feit dat ik een creatief, flexible, ‘van-allerlei-markten-thuis’ persoon ben en dat ik de rollen/taken ook op zoek die daar bij horen. En ja daar hoort ‘on the dark side’ chaos en uitstelgedrag blijkbaar bij. Net zoals jij de open networker bent die graag met, van en over mensen leert. En daar hoort vast ook uitstelgedrag bij met betrekking tot bepaalde onderdelen van je werk.

Maar we kunnen er iets aan doen!

Laat ons de cursus volgen, die besproken is in ‘The Willpower Instinct’. Een 10 delige cursus gegeven op Stanford, maar dus ook te volgen door het boek te volgen door Kelly McGonigal. De basis van deze cursus: Wilskracht is een spier en die kun je trainen! That’s it. Natuurlijk zit er in het boek een berg aan verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek en een grote hoeveelheid uitleg over alle stappen. Maar het staat ook vol met praktische oefeningen en suggesties.

Momenteel ben ik het starten van ‘de cursus’ aan het uitstellen, omdat ik geen maatje vind die hem met me mee wil doen. Grijns interesse?

Groet Marcel

Geplaatst op 12 november 2013, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: