Faculteit ICT students at your service!


Ha Judith,

Wederom een generatie afgestudeerden. Trots dat ik ben! IM’ers, NID’ers, I’ers en TI’ers, klaar voor de arbeidsmarkt en bijna allemaal al een baan. Sterker nog de vraag naar onze studenten begint al tijdens de studie. Buiten Zuyd maar gelukkig ook van binnen Zuyd. Bedrijfsprocessen die met behulp van ICT verbeterd kunnen worden, netwerkoplossingen voor projecten of apps of embedded software die binnen onderzoeksprojecten gebruikt moeten worden. Grote en kleine projecten, je kunt ze onze studenten laten doen of onze studenten laten meeparticiperen. Een paar manieren en wie je daarvoor moet hebben zijn:

____________________________________________________________

Opdracht uitgevoerd binnen een van onze vakken

Denk dan bijvoorbeeld aan een app die ontwikkeld moet worden, aan het programmeren op een Kinect voor een onderzoeksproject, aan de analyse van een bedrijfsproces of een social engineerings analyse uitgevoerd op je dienst of faculteit. Dit zijn allemaal voorbeelden waar een of meerdere groepen studenten een of twee dagen in de week gedurende tien weken werkt aan de opdracht. Doordat er meerdere groepen aan zouden kunnen werken is de kans op een succesvolle of een gevarieerde oplossing groter. Het moet echter wel binnen de betreffende module passen.

Aantal studenten: 1-4

Werktijd per student: Maximaal 1 of 2 dagen in de week

Doorlooptijd: 10-11 weken

Contactpersoon: Een van de onderwijscoordinatoren (Bemelmans, Becker, Schmitz)

____________________________________________________________

Opdracht uitgevoerd binnen onze Proeftuin (a.k.a. Centre of Innovation and Services, a.k.a. Real Life Student Company)

In onze proeftuin werken studenten in twee periodes van 10 weken aan een project. Ze doen dit momenteel voor 2 tot 4 dagen in de week, afhankelijk van de opdracht en het moment waarop ze in de studie zijn. In de toekomst gaan we wellicht naar periodes van 5 dagen in de week. De studenten werken in ons ‘studenten bedrijf’ aan de opdracht als ware deze van een echte klant. Sterker nog vaak staat daar een betaling tegenover van die klant. Innovatieve opdrachten gaat het dan voornamelijk om. Het is wel zo dat na de opdracht er geen service meer is op die opdracht. De GPS geleide braillestok, de rolstoelsimulator, network forensic advies opdrachten, het zijn allemaal voorbeelden en zo zijn er nog veel meer te noemen. Miguel van der Laar, Richard Aarts en Jean Aretz zijn onze mannen die de leiding hebben over dit leerwerkbedrijf. Zij zijn ook bezig om de verschillende proeftuin of solutions initiatieven die we vanuit de veschillende opleidingen hebben gehad te combineren tot 1 leer werkbedrijf.

Aantal studenten: 3-4

Werktijd per student: In de eerste 10 weken 1 dag in de week, in de tweede 10 weken 3 dagen in de week. (Dit gaat veranderen)

Doorlooptijd: 2 x 10 weken

Contactpersoon: Een van de proeftuincoordinatoren: Miguel van der Laar (I/TI), Richard Aarts (NID), Jean Aretz (IM)

____________________________________________________________

Opdracht uitgevoerd in een werkstudent constructie

Met beperkte mate ondersteunen we bijbaantjes voor onze studenten. Althans ondersteunen is een groot woord. Kijk ik vind het beter als ze in hun vakgebied werken in plaats van bij de Albert Heijn. Niets tegen de Albert Heijn, maar als ze binnen hun werkveld bezig kunnen zijn en daarmee hun bijverdiensten kunnen doen, dan ben ik daar voor. Maar wel met mate… Ik bedoel we bieden voor 40 uur aan studiebelasting aan per week, dan zou het raar zijn als we ze ook nog voor meer dan 8-10 uur per week (of zo) als werkstudent binnen Zuyd inzetten. Je kan daarbij overigens aan allerlei opdrachten denken. Het ligt een beetje aan waar ze in hun studie zijn en wat ze leuk vinden om te doen of dat waar ze goed in zijn.

Aantal studenten: 1

Werktijd per student: 8-10 per week en tentamens gaan voor!

Doorlooptijd: Afhankelijk van de student, maar dit zou het hele jaar kunnen zijn. Onder voorbehoud dat studie goed blijft lopen 😉

Contactpersoon: Tja niet echt benoemd, maar probeer mij maar 😉

____________________________________________________________

Opdracht uitgevoerd door een Afstudeerder

20 weken een student die op zijn ‘hoogtepunt’ is tijdens de studie, maar die ook een HBO waardige opdracht moet opleveren. Het zijn volledige werkweken, maar er moet ook het een en ander voor school worden opgeleverd (het prestatieplan is zo’n voorbeeld). Maar een inspirerende opdracht levert een inspirerende student op die je stappen verder kan brengen in de ontwikkeling of innovatie die je alleen maar niet krijgt uitgevoerd. Er is veel mogelijk. Onze afstudeercoordinatoren zijn de aanspreekpunten. Voor de duideiljkheid we hebben ook stagiaires, maar we willen graag dat die in hun ‘werkomgeving’ ervaring op doen. Dus NID’ers en IM’ers kunnen bij FBICT binnen Zuyd terecht, maar dat is ook de enige omgeving en voor de enige opleidingen waarvoor een combi mogelijk is. Het afstuderen mag een student overal doen, dus ook in de context van zorg, onderwijs, chemie, techniek, juridisch, sociaal of de kunsten. Mits er goede begeleiding is natuurlijk.

Aantal studenten: 1

Werktijd: 5 dagen per week

Doorlooptijd: 20 weken

Contactpersoon: Afstudeercoordinatoren/Teamleiders keuren de opdrachten goed (benaderen via secretariaat Faculteit ICT)

____________________________________________________________

En dan zijn er nog de speciale constructies waarover altijd te praten is. Zo hebben we een aantal jaren samen met de Hotelschool een Minor gedraaid (Web & Beyond) waar zowel ICT als Hotelschoolstudenten samen werkten aan opdrachten. Dit soort ‘creatieve’ constructies zijn altijd welkom, maar vaak lastig te plaatsen in het curriculum. Maar ook die uitdaging gaan we graag aan 😉

Tot zover voor nu…

Groet Marcel (4)

Geplaatst op 20 juli 2013, in #14 Develop massively multiplayer foresight, #3 Do more satisfying work, Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Kockelkoren

    Als er verder vragen zijn over IT hebben we natuurlijk ook nog doIT@Zuyd. @doitatzuyd is actief op twitter en op Facebook. Dit zijn studenten die actief zijn op werkdagen vanaf 19u tot 22u. Voor al jullie vragen… als zij deze kunnen beantwoorden doen ze dat en zo niet worden ze ook naar Marcel, een docent die online is of mij doorgestuurd.

  2. Vergeet ook niet opdrachten/casussen van IM-studenten in het bedrijfsleven bij (voornamelijk) afstudeerprofielen 😉

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: