SuperBetter (reloaded) stap 1: De introductie


Ha Judith, Ha Erik,

Ik heb jullie al aan elkaar voorgesteld. Omdat ik jullie mee wil nemen in een hernieuwde start (zo gaat dat soms met games) van SuperBetter even een berichtje naar jullie beiden. Ik heb dus mijn oude account van meer dan een jaar geleden gewist en ga een nieuwe aanmaken. Niet alleen om het jullie te laten zien, maar in een echte quest: 10 Kg. afvallen. Het Ben FIT programma van Susan en het rennen met de Nike+ iPod combinatie hebben me al 10 Kg. opgeleverd, maar om de 10 Kg. extra te krijgen heb ik iets extra’s nodig. Het daadwerkelijk opnieuw activeren van SuperBetter moet me de ‘Resilience’ geven en het inzicht wat ik hoop te kunnen gebruiken bij mijn promoveren en in de onderzoeken die gedaan worden en en rondom Zuyd.

Na de start is er een filmpje te zien van Jane McGonigal die SuperBetter introduceert en vertelt dat het allemaal gaat over resilience.

Jane legt iedere Resilience soort uit door het je te laten doen. Bijvoorbeeld 3 stappen nemen en je krijgt een +5 in Fysieke Resilience

50x met je vingers knipperen (dit deed ze ook tijdens haar TED talk over SuperBetter) of van 100 terugtellen met stappen van 7, levert +5 Mentale Resilience en ook dit wordt uitgelegd.

Een Google Image Search met de titel: Baby [Favourite Animal] is een van de mogelijke quests die je kunt doen voor +5  Emotional Resilience

Een handshake (6 seconden lang) of een kort thank you message naar iemand via Facebook, Twitter of Mail levert je +5 Social Resilience op. En ook dit bespreekt Jane zelf:

Na deze uitleg kies je je quest. Waar wil je nu SuperBetter in worden. Mentale, fysieke, gezondheidsproblematieken ze staan er allemaal tussen. Die van mij is afvallen en ook die staat er. Vervolgens moet je kiezen of je een Power Pack pakt of zelf op zoek gaat naar een invulling van je quests. Er zijn voor een aantal quests (zoals bijvoorbeeld afvallen) Power Packs die reeds aangemaakte quests hebben die je kunt volgen. Ik wil in dit geval proberen om zelf mijn SuperBetter verhaal te designen, maar dat is stap 2 en daarover een volgende keer meer.

Startgewicht 85-86 Kg. (’s ochtends – ’s avonds)

Groet Marcel (3)

Geplaatst op 19 juli 2013, in #12 Seek out more Epic wins, #7 Participate wholeheartedly whenever, wherever you can, Gaming, Inspiring, SuperBetter. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Judith van Hooijdonk

    Social Resilience betekent toch ook dat je binnen het spel aanmoedigingen moet krijgen van medespelers? anders wordt het wel een game solitaire (ook wel een leuk spelletje zo nu en dan ;))
    Dus @Erik: zullen we meespelen? 😉

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: