Icecold fire! Het gaat om de mindset…


Ha Judith,

Je weet dat ik aan het bekijken ben of er al goede best practices zijn met betrekking tot Virtual Reality en Health Care/Cure. De chirurg training tools kennen we wel. Maar de patient als speler in een VR Ruimte is al iets lastiger. Ik heb ooit een filmpje gezien van het Amerikaanse leger, waar een gewonde soldaat aan het revalideren is in een game. Helaas vind ik dat filmpje nergens meer.

Maar ik heb wellicht een nog mooier voorbeeld. Een game (sneeuwballen gooien in een winterlandschap) die patienten met brandwonden in een andere mindset brengt, waardoor de pijn (tijdens behandeling) dragelijker wordt. Gaaf he! De filmpjes spreken voor zich!

http://www.nbcnews.com/video/rock-center/49849152 (een mooi voorbeeld van NBC)

Bijzonder he! En het mooie van VR is dat het op maandag hiervoor kan worden ingezet en een dag later ter stimulering van beweging of het aanleren van aangepast gedrag of … tja dat is voor een volgende keer.

Groeten Marcel

Geplaatst op 23 juni 2013, in Technology, Zorg. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: