Finding your Element


Hi Marcel,

Wat zijn we toch bofkonten hè dat we naar Educause 2013  mogen gaan. En dat we daar jouw heldin Jane McGonical maar ook de geweldige Sir Ken Robinson  gaan zien en horen. Wat een keynotespeakers!


finding elementSir Ken Robinson heeft onlangs weer een nieuw boek gepubliceerd: Finding your element : how to discover your talents and passions and transform your life 🙂 Het is een vervolg op zijn boek The Element (fulltekst downloadbaar).

Volgens Sir Ken is één van de grootste problemen waardoor mensen vastlopen in het leven, het feit is dat we niet doen waar we gepassioneerd in/voor zijn. Hij vindt dat we op zoek moeten gaan naar de momenten wanneer we het meest in ‘ons element zijn’. Stel je zelf de vragen: “waar ben ik goed in?”, maar ook “waar hou ik van?”, “waar krijg ik energie van?”. Als je in je element bent, geeft dat energie en heeft tijd een heel andere dimensie.

Het is natuurlijk gemakkelijk gezegd: “doe waar je goed in bent en wat je leuk vindt”, niet alles in het leven is leuk en er is ook nog zo iets als ‘centjes binnen brengen’. Maar ik ben het wel heel erg met Ken Robinson eens dat we ons eigen leven creëren, en dat we aan de hand van keuzes ons levenspad bepalen. The process of creativity is about choosing. We zijn verantwoordelijk voor de  keuzes die we maken. Daarom vind ik het ook lastig om te gaan met mensen die verantwoordelijkheden buiten zichzelf zoeken en in de slachtofferrol gaan zitten.  In ieders leven komen hobbels voor, sommige hebben wat grotere dan andere. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat.

Soul, spirit, passion, life force, call it what you will.You need to feel it to create your best life.
– Sir Ken Robinson-

Het volledige interview is te bekijken op de website Uinterview. Heb je nog niet genoeg van hem, bekijk dan ook het interview van Charlie Rose.

“Finding your element is a quest to find yourself”, staat te lezen in hoofdstuk 1 van het boek.
Ik ben in mijn element als ik kennis deel, als ik mensen inspireer met mijn kennis. En als ik blog: lees, kijk en schrijf ik en vergeet ik de tijd. Als ik maar een paar keer in de week het gevoel heb van dit is wat ik wil en graag doe, dan is het voor mij goed. Ik leer graag, daarom ga ik ook de Master Leren en Innoveren volgen om meer mogelijkheden voor mezelf te creëren. Tijdens de Faculteiten Gezondheidszorgmiddag had Marcel van de Klink het in zijn presentatie over docenten die niet meer willen leren, die het wel goed vinden zo, ‘het zal mijn tijd wel duren’-houding. Naast dat ik vind dat dit in deze tijd van ‘leven lang leren’ niet meer kan, vind ik ook dat je jezelf te kort doet. Je wil toch niet een baan hebben, waar je niet meer door wordt uitgedaagd? Zuyd biedt je een omgeving waarin je kunt ontwikkelen. Als je de mogelijkheid maar zoekt en de kansen grijpt.

Ik zal erg in mijn element zijn als we op de Educause zijn 🙂 Ik ben benieuwd waar Sir Ken de nadruk op gaat leggen in zijn verhaal. Maar dat het inspirerend zal worden, ben ik van overtuigd!
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 14 juni 2013, in Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: