Crowdfunding voor Buen Camino!


Dag Marcel,

waarbenjijnu

Collega Suze Billmann heeft een paar jaar geleden een Pelgrimstocht ondernomen naar Santiago de Compestela. Zoals velen die enige tijd in het buitenland zijn, hield zij haar familie en vrienden op de hoogte via WaarBenJij.nu. Een half jaar geleden is zij door deze website benaderd met de vraag of haar blog  http://suzemeetssantiago.waarbenjij.nu/reisverslagen gebruikt mocht worden voor een blogbundel genaamd ‘Buen Camino!’ dat via crowdfunding uitgegeven gaat worden. Deze week kreeg ik een mail van haar of ik een aandeel wil kopen. Dat wil ik wel. En ik vroeg haar of zij haar verzoek in de vorm van een gastblogbijdrage wilde delen. En dat wilde zij wel!

OUR 2bejammed GUEST: Suze Billmann

buencaminoEen paar weken geleden kreeg ik bericht dat mijn blog samen met 19 andere blogs is geselecteerd! Wauw! Wat ontzettend leuk. De gedachte dat mijn blog mogelijk over een tijdje in boekvorm te koop is, ervaar ik als bijzonder.
Op de website: www.tenpages.com staan een paar pagina’s van de blogbundel online.

Wat is TenPages.com precies?tenpages
TenPages.com is een online crowdfundplatform waarbij manuscripten kunnen worden uitgeven. Wanneer er binnen vier maanden tijd 2.000 aandelen in het manuscript zijn verkocht, wordt het manuscript uitgegeven bij een reguliere uitgeverij. Een aandeel kost € 5,00 en per persoon kunnen maximaal 200 aandelen gekocht worden. De waardering voor het manuscript dient breedgedragen en te worden.
Als alle aandelen verkocht zijn geval zal de bundel ‘ Buean Camino!’ bij Uitgeverij Rainbow worden uitgegeven. Als het eenmaal zo ver is, wordt spreekwoordelijke ‘stokje’ van de redacteur van TenPages overgedragen aan een gewaardeerde redacteur van Uitgeverij Rainbow. Deze zal het project dan afronden.

Crowdfunding
Maar voordat we op dat punt zijn beland, moet de blogbundel éérst nog worden gecrowdfund. Langs deze weg wil ik jullie dan ook allemaal vragen om aandelen te kopen voor € 5,00 per stuk. Met jullie hulp wordt het mogelijk dat de blogbundel ‘Buen Camino!’ ook daadwerkelijk wordt uitgegeven. En zodoende kan menig camino-ganger misschien wel heel binnenkort genieten van onder andere mijn ervaringen als voorbereiding op of tijdens zijn of haar tocht naar Santiago de Compostela. En hoe mooi is dat! Heel mooi zou ik zeggen.

Wat gebeurt er met het aandelengeld als het boek geen 2.000 aandelen binnen de gestelde termijn verkoopt?
Het geld dat aandeelhouders geïnvesteerd hebben, ontvangen ze terug in hun account met aftrek van € 1,- per aandeel. Een aandeelhouder loopt dus slechts risico voor 20% van zijn aandelenbedrag. Het geld in zijn account kan de aandeelhouder gebruiken voor de aanschaf van nieuwe aandelen of laten uitkeren naar zijn bankrekening.

Wat doet TenPages.com met de € 1,- per aandeel? 
Deze euro dient vooral voor transactiekosten voor de aanschaf van een aandeel en uitbetaling naar account. Daarnaast onderhoudt TenPages.com er de website van, zodat er nog beter nieuw talent kan worden ontdekt.

Wat krijg ik als aandeelhouder als het boek wordt uitgegeven?
Zodra het boek is uitgegeven deel je mee met de opbrengst van de verkoop van het boek. De exacte opbrengst hangt af van een aantal factoren, zoals de verkoopprijs van het boek, het aantal verkochte exemplaren en natuurlijk de hoeveelheid aandelen die je hebt. De berekening voor jouw opbrengst is als volgt: voor elk aandeel krijg je per verkocht exemplaar van bijvoorbeeld € 20,- exclusief btw: 1/2.000e van (€ 20,- min btw van 6%) x 10% aandeelhoudersroyalties.

Kortom: als het boek wordt uitgegeven dat kun je er een leuke cent mee verdienen (afhankelijk natuurlijk van hoeveel aandelen je hebt gekocht). En in het geval dat onverhoopt niet alle aandelen worden verkocht en het boek dus niet wordt uitgegeven, dan krijg je per aandeel dat je hebt gekocht € 4,00 euro retour. Dus heb je een verlies van € 1,00 per gekocht aandeel. Dat is zelf in tijden van crisis een overkomelijke schadepost.

Dus ik wil jullie nogmaals vragen: koop allemaal aandelen van deze reislusitge reisbundel ‘ Buen Camino!’ Mijn dank is groot.

 Tijdens een zware crisis toch in cultuur investeren, betekent de democratie verdedigen
– Melina Mercouri –

Met hartelijke en enthousiaste groet,
Suze Billmann

Nou Suze, ik heb een aandeeltje gekocht! Succes!
TenPages is al eerder in dit blog gemeld, nl. door gastblogger Leen Liefsoens over het boek ‘HNW volgens gen Y’. Een mooi platform.
Dat crowdfunding heel succesvol kan zijn, bewees onlangs drummer Lars Nijman die op deze manier zijn studie aan de prestigieuze universiteit Berklee College of Music kan bekostigen, althans het 1e jaar. Hij had natuurlijk wel een prachtig platform om zijn studie te ‘verkopen’, nl DWDD. 🙂

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 23 mei 2013, in Gastblog en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Suze Billmann

    Bedankt voor het delen van mijn oproep op 2 be Jammed 😉
    Geïnteresseerden in het kopen van een aandeel kunnen op http://www.tenpages.com een account aanmaken als aandeelhouder en vervolgens een of meerdere aandelen kopen voor de blogbundel ‘Burn Camino!’..

    Groet,
    Suze Billmann

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: