Kennis/As Limburg & de Expertises van Zuyd


Hoi Marcel,

Dat jullie binnen de faculteit ICT knokken voor nieuwe impulsen, zoals je gisteren schreef heeft ook prachtige resultaten. Reden voor een feestje!  Ik las op Zuydnieuws dat morgen de heropening van jouw faculteit gevierd wordt.

De innovaties binnen de faculteit ICT betreffen onder andere de opening van een nieuw testcentrum dit schooljaar(in samenwerking met Prometric), het ontwikkelen van een hbo-ICT bachelor, het starten van de huidige vier opleidingen in één gezamenlijke ICT-propedeuse per september 2013, het omvormen van drie verschillende leerwerkbedrijven tot één ‘Center of Innovation and Services (CIS)’ en een fysieke verbouwing van de faculteit om alle ICT-opleidingen in Heerlen te kunnen huisvesten.
Bron: ZuydNieuws, 7 mei 2013

Helaas kan ik niet even een kijkje komen nemen. Maar ik heb al een paar keer met veel plezier in de nieuwe werkomgeving van jouw faculteit gewerkt. Op deze stimulerende omgeving mag je terecht trots op zijn!

8538135425_31bbf2295c

Foto van Liesbeth Mantel, die ons in maart een bezoekje bracht
http://www.moqub.com/2013/03/08/op-bezoek-bij-hogeschool-zuyd/

Tevens las ik dat op deze dag de plannen voor de opzet van de Smart Services en de ICT-campus worden gepresenteerd als onderdeel van het strategisch programma Kennis/As Limburg.
Eind april stond het al in de Limburgse kranten, en onlangs ook in een blogbericht op Science Guide: De provincie Limburg gaat een half miljard aan investeringen in kennis losmaken. Zuyd is naast Universiteit en Academisch Ziekenhuis Maastricht één van de partners in het strategisch programma Kennis/As Limburg.

Zuyd Hogeschool zet de middelen in voor het opzetten van onderwijs en onderzoeksprogramma’s ten behoeve van het regionale bedrijfsleven en instellingen om goed gekwalificeerde professionals op alle niveau’s af te kunnen leveren en innovatie te ondersteunen.

Kennis-as

Goed nieuws! Ook voor onze 3 Centres of Expertises. Karel van Rosmalen: “Zuyd richt zich daarbij op chemie en nieuwe materialen, innovatieve zorg en technologie en de ontwikkeling van de duurzame bebouwde omgeving. We zijn hard aan het werk om dit ook op te zetten voor smart services en ICT en Educatie”. Ook hiervoor zijn de eerste stappen al gezet dus!

Via Fontys Mediatheek kwam ik dit mooi overzicht tegen van alle centres of expertises in Nederland

Zuyd heeft 3 onderzoekszwaartepunten en 2 van deze expertisecentra worden genoemd:

  • CHILL: Chemelot Innovation and Learning Lab
    Begin dit jaar heb ik samen met de collega’s van het I-team een bezoek gebracht aan dit Zuydlab op het terrein van Chemelot. CHILL faciliteert en stimuleert Communities for development waarin docent, opdrachtgever, experts en studenten samenwerken en onderzoeken. Onderstaand filmje geeft een goed overzicht van wat ik daar toen gezien en gehoord heb.
  • Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie
    Jij zal vanuit je onderzoek binnen het lectoraat Autonomie en Participatie ook wel mee te maken krijgen. Ik ga binnenkort eens een kijkje nemen op de Zorgacademie, ook een locatie van Zuyd.

Ik mis in het overzicht van Centres of Expertises De Wijk van Morgen dat de aanjager is van het

  • Centre of Expertise Nieuwe Energie, Built Environment en Renewables

Een feestelijke dag morgen!
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 mei 2013, in Miscellaneous en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: