Reactie: Faculteit ICT op de Kennis-As


Ha Judith,

Ja, morgen is de heropening van de vernieuwde faculteit ICT. Een mooie nieuwe omgeving gemaakt met behulp van vele lieve collega’s en vrienden van binnen en buiten Zuyd. Het is de aankondiging van de versterking van de samenwerking tussen de faculteit ICT (Zuyd), de OU, UM, overhead en het bedrijfsleven. Volg de @doitatzuyd live-twitteraars maar voor meer details 😉 Het is ook de aankondiging van dat we per September gaan beginnen aan een Bachelor of ICT met profielen IM (Information Management), ID (Infrastructuur Design) en IT (Information Technology)…

Het is erg gaaf dat mijn huidige en vorige directeur me betrokken hebben bij de verbouwing (zowel organisatorisch, maar ook de fysieke). Als gevolg daarvan was ik vandaag met mijn laatste loodjes bezig met betrekking tot het gebouw. “Faciliteren van communicatie en inspiratie” noem ik het maar even… 😉 Je hebt de muur gezien met de oude schermen die we nog ‘over’ hadden? Nou daar zijn nu android mini-PC’s aan gekoppeld waardoor er powerpoints, foto’s of filmpjes op af te spelen zijn. Grijns denk aan inspirerende TED talks, maar ook filmpjes van verschillende social events die we gelukkig Mogen organiseren binnen onze faculteit. Maar op dit scherm komen ook de ‘scores’ te staan van onze social game! Of de twitterfontein van onze @doitatzuyders (of hoe ze dan ook gaan heten in de toekomst). Dus qua inhoud mogeijkheden genoeg om te zenden en ontvangen wat betreft inspiratie. Maar ook qua techniek zijn er nog apps genoeg te maken, want uiteindelijk zijn die Android mini-PC’s, gewoon zoals tablets en zijn er gewoon apps voor te maken. Apps waarmee de schermen aan te sturen zijn, apps waarmee shakespeak uit te voeren is via te scherm, apps voor ruimtes te boeken om projectgroepen in te laten of wellicht technische toepassingen waarmee je met geluid kunt ‘inloggen’ op de schermen. Om nog maar te zwijgen over beveiligde wifi verbindingen, of koppelen van accesspoints waarvoor de androids mini-pc’s ook te gebruiken zouden zijn. En dat allemaal als groter onderdeel van informatievoorzieningen en technologie waar onze IMers hun tanden op stuk kunnen bijten.

Kortom een bron van inspiratie en communicatie. Samen bedacht met Judith de architecte, uitgevoerd op mijn Eigen tempo (te langzaam), maar uiteindelijk door hulp van een heleboel mensen toch tot een resultaat. En typisch Marcel vanuit een idee een mooi ei, wat door anderen uitgebroeid moet worden tot een briljant gevogelte 😉 Heerlijk!

Gniffel en op 1 van de schermen draait al het 1e TED filmpje van Ken Robinson. Ideaal om zonder geluid neer te zetten en hopelijk wordt het door iemand ‘opgepakt’…

Groet Marcel

Geplaatst op 13 mei 2013, in Het Nieuwe Werken, Inspiring. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Kockelkoren

    Marcel.
    Die muur ziet er inderdaad heel anders uit Door de nieuwe wall. Maakt echt wel indruk.

    Mooi gedaan.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: