Een nieuwe TED-Talk van Sir Ken Robinson!


Ha Marcel,

Gisteravond kwam een tweet van Sir Ken Robinson voorbij. Hij heeft weer gesproken op een TED-event. Een bijzonder event: TED Talks Education, een televisie special met prachtige, inspirerende talks. Ik ga er zeker nog een paar delen op ons blog en natuurlijk in onze nieuwsflits I for You.

Ik begin natuurlijk met my all time favorite: Sir Ken Robinson die al vele miljoenen views heeft van zijn andere TED-talks: Schools kill creativity & Bring on the learning revolution. Deze gaat ook weer hoge ogen scoren.

Met zijn onderkoelde Britse humor stelt hij weer zijn bekende thema’s aan de kaak: meer aandacht voor diversiteit van de leerling, het te snel diagnosticeren van ADHD, het veel te grote waarde die aan testen worden gehecht (onder druk van de overheid, check de No-Child-Left-Behind-Act van de VS), het belang van goede leerkrachten.
We moeten samen de goede omstandigheden creëren, daar bloeit elke student van op.
Enjoy Sir Ken Robinson’s How to escape education’s Death Valley

KenRobinson

Wat zou het toch geweldig zijn om deze man live te zien! 🙂

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 11 mei 2013, in Didactiek, Inspiring, TED JAMs en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Inderdaad een inspirerende man, fantastische visie heeft hij. Ik ben zelf (o.a door hem) een gratis hulpmiddel voor het onderwijs gaan ontwikkelen. Ik heb er een paar blogs over geschreven, ben benieuwd wat je er van vindt. http://blog.elimuu.nl/post/50158725216/leren-door-lesgeven-hoe-implementeer-je-dit-in-je

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: