Gotta share!


Grijns! Wat leuk kan Twitter toch zijn, Marcel. Ik kreeg onderstaande tweet

In het blog staat een mooie definitie van Digital Citizenship

The quality of habits, actions, and consumption patterns that impact the ecology of digital content and communities

Ja onze samenleving verandert onder invloed van technologie en social netwerken, dus ook ons onderwijs. Dat we na moeten denken over bewust en verantwoord omgaan met social media in het onderwijs heb ik gisteren in mijn blog Social Media & Mediawijsheid ook geschreven. Digitaal burgerschap betekent ook hoe je met elkaar om wil gaan, hoe je bronnen op waarde weet te schatten en hoe je ze kunt checken, dat alles komt mooi terug in onderstaand Infographic.

Dit is toch een prachtige manier om bewustwording rondom Social Media onder de aandacht te brengen, beter dan een A4tje met richtlijnen. Misschien moet ik samen met collega Brian zo’n poster voor de Digitale Zuyderling maken 🙂

Dank je wel Ilse voor sharing dit met mij! Ik moest hier natuurlijk even over bloggen (en opslaan in mijn ‘buitenboordbrein’, mijn extern geheugen).
Toeval? Zag ik zojuist onderstaand filmpje weer voorbijkomen op mijn Twtterlijn. Ik heb dit filmpje vast al eens een keer ergens gepost. Maar hij is te leuk om niet nogmaals te delen!

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 mei 2013, in 21st century skills, Social Media en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: