Bibliotheek 100% digitaal? Wat vinden docenten en studenten ervan? #VisieZuydBibl


Hallo Marcel,

Het ‘Inholland-verhaal’ houdt de gemoederen bezig. Ik heb hierover ruim een maand geleden geblogd. Ook ons vakblad InformatieProfessional schenkt in het jongste nummer aandacht aan de digitaliseringsplannen van de Bibliotheek Inholland. En ik werd gevraagd een reactie te geven :). Ik heb het fysieke tijdschrift nog niet in handen gehad, maar digitaal kan ik het al wel lezen *haha*.

IP

Zoals ik in mijn reactie aangeef, heeft 100% digitaal nu nog niet de voorkeur voor Zuyd. De afgelopen maand heb ik samen met Theo van Bergen (externe projectleider van Reekx) zo’n 80 faculteitsdirecteuren, directeuren van diensten, lectoren, teamleiders, docenten en studenten geïnterviewd en hen o.a. gevraagd wat zij van de Inholland-plannen vonden. Iedereen hecht grote waarde aan een fysieke bibliotheek waar ruimte is om samen te werken, rust is om te studeren en waar de beschikbare informatie die je nodig hebt in welke vorm dan ook beschikbaar is. De bibliotheek is de vanzelfsprekende plek waar je de kennis kunt halen die je nodig hebt voor je onderwijs en onderzoek en waar je hulp kunt krijgen bij ontsluiting ervan.
We vragen ook altijd waar we in moeten investeren (als we extra geld krijgen :)) en waar we op moeten bezuinigen (als er tekorten zijn) dan is toch vaak het antwoord: bezuinigen op vierkante meters en openingstijden, geen boeken en tijdschriften aanschaffen.

De interviews zijn bijna afgerond en nu gaan schrijven want over een paar weken moet er een stuk liggen voor het CvB.
We hebben vele complimenten voor Zuyd Bibliotheek gehoord, natuurlijk ook verbeterpunten. Dat is prima, want wat duidelijk is geworden, is dat de bibliotheek samen met het onderwijs haar expertrol mbt informatievaardigheden moet vast houden en borgen. Maar ik weet dat Ria Paulides dat met de plannen voor Inholland bibliotheek ook nastreeft.

Fijne Paasdagen,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 29 maart 2013, in Bibliotheken, Visietraject Zuyd Bibliotheek. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: