Verborgen schatten van Zuyd Bibliotheek


Hoi Marcel,

Kijk eens wat ik zojuist in mijn mailbox vond … dit bericht van Ankie Hoefnagels. Ik ken Ankie nog als docent van de Hotel Management School Maastricht, een grootgebruikster van de bibliotheekvoorziening :). Ze is mede-auteur van het boek Grenzeloos, een publicatie over internationale communicatie in de wereld van toerisme en gastvrijheid. Inmiddels is ze promovenda van Zuyd en doet onderzoek op het gebied cross-cultural service encounters in hotels. Als onderzoekster werkt ze uiteraard veel met bronvermelding én Endnote…

Graag wil ik het volgende bij jullie kwijt.  Jullie houden vast wel van goed nieuws.

Ik heb onlangs met een groep wetenschappers uit de VS, UK en Australie een artikel geschreven voor  het ‘ Journal of Service Management’.  De citaties en referenties verwerkten we met het programma Endnote. Doordat verschillende auteurs aan het artikel sleutelden raakten alle citaties in de war. Tot overmaat van ramp had het journal ook nog eens author guidelines die niet in Endnote opgenomen zijn! Kortom, totale paniek en het vooruitzicht om zes pagina’s referenties handmatig in te moeten voeren. Maar wat blijkt? Zuyd heeft twee experts in huis die niet alleen alles afweten van Endnote, alle mogelijke oplossingen paraat hebben, maar ook nog eens bereid waren om een nieuwe stijl in te voeren in het programma. Ze hebben me geweldig geholpen en heel veel tijd bespaard. Hun namen? Jill Penders en Philip Willems. Wat mij betreft mogen meer mensen die onderzoek doen weten dat we zulke parels in huis hebben!

De expertise van  Jill en Philip is onmisbaar voor een organisatie die onderzoek serieus neemt.
Spread the word, zou ik zeggen!

Met beste groeten,
Ankie Hoefnagels

En daar werk ik aan alle plezier aan mee! Dank je wel Ankie dat je dit met ons deelt.
Tijdens het Visietraject Zuyd Bibliotheek horen we vaak dat Zuyd Bibliotheek te bescheiden is en niet op de trom slaat als ze successen behalen. Nou laat ik dat eens even voor hen doen!

Supertrots!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 maart 2013, in 21st century skills, Bibliotheken en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. … er zijn geen twee maar drie Endnote experts bij Zuyd Bibliotheek actief: Marion Schellings (bibliothecaris in Maastricht) maakt samen met Jill en Philip ook deel uit van het ‘Endnote-team’.

  2. Pascal heeft gelijk, maar superleuk dat Ankie dit meldt!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: