Show me


als je weet waren Harry en ik vorige week als I-adviseurs On Tour. De eerste 2 uur hebben we in de mooie nieuwe flexplek van de faculteit ICT gezeten. Een collega van jou kwam even met zijn iPad bij ons zetten. Op mijn vraag welke onderwijskundige iPad app hij het meest waardeerde, antwoorde hij ShowMe.

showme

Met de ShowMe app verander je je iPad in een interactive whiteboard. Toevallig dat een week geleden een inspiratiesessie Smartboard door scholing@Zuyd en het I-team was georganiseerd. Veel belangstelling was er voor de opnamemogelijkheid van zo’n groot digibord. Met deze app kan je je eigen iPad omtoveren tot een mini-smartboard šŸ™‚

Alles wat je schrijft en tekent via de ShowMe app op je iPad wordt opgenomen, inclusief je stem. Je kunt je ‘ShowMes’ online publiceren (uiteraard wel weer een account aanmaken) op de ShowMe website. Ā Ook kan je je producties delen met anderen via Twitter en Facebook. Kijk op de ShowMe site voorĀ diverse voorbeelden van lessen gemaakt met Show Me.

The ShowMe Story – HD from ShowMe on Vimeo.

ShowMe is een mooie aanvulling voor het app-overzicht dat ik voor het iPadspreekuur heb gemaakt.

eduapp

Voor meer inspiratie voor educatieve apps (iOS en Android) kan je sinds kort terecht op eduapp.nl. Dit is een portal voor het vinden, delen en ontdekken van apps in het onderwijs.Ā Gebruikers kunnen bij iedere app lesideeĆ«n plaatsen waardoor de inzet van apps in de klas nog makkelijker wordt gemaakt. Educapp is een website voor docenten in het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar onderwijs. Voor onze Pabo-studenten een mooie bak om in te grasduinen.Ā Met een gratis accountĀ heb jeĀ toegang tot alle informatie op Eduapp. Je kunt zoeken naar apps voor jouw doelgroep, onbeperkt collegaā€™s (ook van andere scholen) volgen, een lijst maken en lesideeĆ«n maken. Eduapp is meer dan een website, het is op deze manier een waardevol sociaal kennisdeel platform. Als HBO-docenten nu ook hun steentje gaan bijdragen…

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 29 januari 2013, in Apps en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Oh ja, die heb ik een keer gedownload en daar helemaal vergeten. Zal deze app nav deze blogpost nog eens wat nader bekijken.

  2. Hallo Judith, er zijn meerde vergelijkbare Apps, bijv. Educreations die sterk op Show Me lijkt.

    • Judith van Hooijdonk

      dat klopt, voor vele apps die ik beschrijf zijn alternatieven beschikbaar die vergelijkbaar zijn. Goed dat je deze aanvult. Dank

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: