TEDTalk. Hans Rosling: New insights on poverty


Hoi Marcel,

De kerstvakantie zit er weer bijna op. Mijn 1e taak morgen is een Nieuwsflits samenstellen. Sinds kort staat hier ook wekelijk een inspirerende TEDTalk in. Met dat in mijn achterhoofd ging ik even zoeken. Weet je nog dat Jim Stolze zei dat de TEDTalk van Hans Rosling zo de moeite van het kijken was? Hij had gelijk! Hans Rosling heeft vele TEDTalks op zijn naam staan. Ik heb er nu 2 gezien. Ik wil deze uit 2007 met jullie delen, vooral vanwege het verrassend einde 🙂

Hans Rosling is groot voorstanden van Open Data. In deze TEDTalk legt hij met Big Data verbanden tussen kindersterfte en economische groei, hij onthult nieuwe inzichten in armoede. Rosling doet dat op een humoristische manier en visualiseert de data met behulp van software die hij ontwikkeld heeft. Hans Rosling is oprichter van Gapminder. Op deze site vind je bewegende, interactieve en onderhoudende grafieken van internationale statistieken. Het doel is de promotie van een wereldvisie gebaseerd op feiten, door verhoogd gebruik en begrip van gratis toegankelijke openbare statistieken (bron: Wikipedia). (Tip: zie ook de Gapminder for teachers)

Ik vond het ook een mooie afsluiting van een kerstvakantie die begon met Serious Request waar aandacht werd gevraagd voor babysterfte.

De directe link naar deze TEDTalk.

Tot morgen! CU @ nieuwjaarsreceptie.
Fijne zondag.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 6 januari 2013, in Technology, TED JAMs en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: