Leef je eigen Olympische Droom


Ha Marcel,

Je hebt Twitter weer helemaal omarmd, ik zag zoveel tweets over de Olympische Spelen voor bij komen. Volhouden hè! En wat een enthousiasme, ja jouw olympisch vuur is aangewakkerd, maar als je sfeer gaat proeven in London kan ik me dat ook helemaal voorstellen.
Ook ik heb 2 weken genoten van de presentaties van deze sporters. Top! Deze kanjers zijn inderdaad een inspiratie voor de jeugd, mooi moto Inspire a Generation.

Deze Olympische Spelen werden de 1e Sociale Spelen genoemd omdat social media door sporters en kijkers massaal gebruikt is. Sport zorgt voor verbinding, maar social media doet daar nog een schepje boven op. Het is toch super om een goedemorgen tweet van Ranomi Kromowidjojo te lezen

Ondanks de regels die het IOC (hoe kansloos) vooraf stelde:
Sporters mochten niet commercieels doen, alleen maar in 1e persoon (dagboekvorm) schrijven, geen verslag doen of meningen geven.
Het Olympisch Delen is nog niet door het IOC omarmt.
Ik moet zeggen dat ik naast de prachtige beelden ook genoten heb van de tweets van sporters en kijkers. Niet van allemaal hoor. Ik vond het gezeur over Mart Smeets soms een beetje respectloos. Dat wat je hem niet in z’n gezicht durft te vertellen, hoef je ook niet via social media te ventileren.

Wat mij toch opviel (maar misschien ben ik daarop gefocust) is de positieve energie die sporters uitstraalden. Phelps, die de eerste wedstrijden zijn favoriete rol niet waar kon maken zei het zelf: nadat hij ging genieten lukte het met baantjes trekken ook! 🙂 En Martina bleef ook gewoon blij, ook al won hij geen medaille.
Deze sporters zullen niet altijd even gezellig zijn geweest voor hun naaste omgeving, je moet wat over hebben voor je Olympische droom. Maar ze toonden karakter, bleven oefenen en lieten het kopje niet hangen. En ze leerden van elkaar door samen te trainen en ervaringen te delen (zoals Inge de Bruin vertelde). Kennis delen heeft ook hier zijn meerwaarde! Tijdens de wedstrijd elkaars concurrenten, maar daarvoor en erna respect tonen voor elkaars prestatie. Een voorbeeld voor ons allen.
Ook al is het niet iedereen gegeven om de hoogste (sport) ladder te bereiken als je maar datgene doet wat mogelijk is. Dat heb ik mijn kinderen altijd voorgehouden, dat hoop ik onze nieuwe studenten ook bij te brengen. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces.

Over een paar weken, geef ik een workshop ‘leren zonder docent’. Een inspirerende docent is belangrijk leerinstrument, maar er zijn meer inspiratiebronnen 😉 Ik ga deze week een Prezi in elkaar knutselen. Tijdens mijn verlof heb ik genoeg inspiratie hiervoor opgedaan.

Deze ‘anthem’ van de Olympische Spelen past hier mooi bij

Ik heb weer zin in komend studiejaar. Er staan weer leuke uitdagingen op het programma, te beginnen met morgen.
Hasta la pasta!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 augustus 2012, in Inspiring, Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Hoi Juutje… ik wil graag je prezi ontvangen over het leren zonder docent… ben namelijk heel benieuwd wat me werkeloos gaat maken 😉

    • Judith van Hooijdonk

      Ha Jerommeke, speciaal voor jou het woordje ‘ook’ er tussen gezet! Want jij bent natuurlijk onmisbaar 😉 Volgende week deel ik de Prezi. CU (soon?)

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: