Mitch Resnick – Learning from Scratch #video


Ik kon het niet laten … dat krijg je als je tijdens je vakantie je digitale kladbriefjes opruimt :).

Ken jij Mitchel Resnick? Hij  is director van het Lifelong Kindergarten group at the MIT Media Lab. Hij is medebedenker van de LEGO Mindstorms, jou wel bekend 🙂 maar ken je ook Scratch? Het is een programma waarmee kinderen zelf games, interactieve strips, muziekprogrammaatjs en spelletjes kunnen maken. Het programmeren van computers stimuleert belangrijke vaardigheden: creatief denken, probleem analyse, doelgericht werken, samenwerken, doorzettingsvermogen (allemaal 21st century skills!). Je snapt dat Mitchel Resnick net zo’n voorstander is van creativiteit in het onderwijs als Sir Ken Robinson.

Het is een must sea …

Mitchel Resnick’s Lifelong Kindergarten research group developed the ideas and technologies underlying the LEGO Mindstorms robotic kits and the Scratch programming software used by millions of young people around the world. With these technologies, young people learn to design, create, experiment, and invent with new technologies, not merely browse, chat, and interact. Mitch’s ideas and work are now at the centre of the debate about the curriculum for ICT in schools. Should children simply learn to use standard applications and games, or should they also have the opportunity to become creators?

Presented at the Learning Without Frontiers Conference, London, January 26th, 2012

Wat vind je van deze betekenis van ICT = Invention & Creativity Technologies 🙂
groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 21 juli 2012, in Didactiek, Gaming en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: