Ja, ik ben verslaafd


Ja, ik denk dat ik verslaafd ben aan mijn iPhone. Is dat erg, Marcel? Ik vind het niet, hoewel mijn omgeving daar soms wel anders over denkt :(. Of is ontkenning juist een symptoom van verslaving? Maar ik vind het wel een heerlijke verslaving. 🙂
Het hield me bezig na de ouderavond social media waarin het ‘onderzoek’ Social Media Stress natuurlijk besproken is. Brandpunt heeft onlangs een documentaire uitgezonden over de mobiele revolutie.

Maar waarom ben ik verslaafd? Ik ben nl verslaaf aan contact. Ik heb mensen om me heen nodig. Ik ben zo blij dat ik altijd een telefoon tot mijn beschikking heb gehad. Niet al mijn familie en vrienden wonen bij mij om de hoek. Uren kan ik bellen 🙂 Ik heb altijd veel geïnvesteerd in mijn relaties met anderen. Door de komst van de smartphone en social media kan ik nu zoveel meer mensen ontmoeten en bereiken. Super toch. Maar inderdaad, ik moet wel op letten dat ik regelmatig afschakel. Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, zei mijn moeder altijd, behalve tevreden 🙂

In de documentaire van Brandpunt gaat het om de vraag of permanente bereikbaarheid ons dom, egocentrisch en asociaal maakt. Ik denk het niet. Zo lang we maar blijven praten 🙂 Het item begint om 13:10 tot 25:30.

Ik vind het wel grappig om te zien dat alle geïnterviewden tijdens het gesprek afgeleid werden door de telefoon. Waarom zetten ze het geluid en bliepjes niet uit? Ik heb dat allemaal uit staan, zowel op iPhone als op de laptop.
Op de website van Brandpunt staan tips hoe je de smartphone de baas kunt blijven. Zie ook het minuutje van psycholoog Daantje Derks :

Morgen het vervolg waarom deze verslaving zo lekker is 🙂

Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 6 juni 2012, in Het Nieuwe Werken, Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Judith je bent zo sociaal dat je zowel de verjaardag met vlaai kunt vieren en ons op Twitter laat meegenieten, leuk juist die mobiele verweg maar dichtbij sociale media.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: