Ouderavond Stella Maris College #oasmc


Hallo Marcel,

Zoals je weet was ik vorige week bij het Stella Maris College om een presentatie te geven aan ouders over Social Media.
Het was een geslaagde avond. De ouderraad vond de opkomst wat tegenvallen (zo’n 40-50 aanwezig), maar ik vond het een leuk clubje dat actief mee deed. Ik had deze avond voorbereid samen met Ankie van den Broek. Helaas is Ankie ziek (Beterschap van iedereen, Ankie!), dus stond ik alleen op het grote podium (met microfoon!). *netecht* 🙂

Prezi was voor de meeste ouders en leraren een tool die ze nog niet kende. De vele filmpjes werden zeer gewaardeerd. Vooral het eerste filmpje van Ernst van der Pasch “Toen papa klein was”, maar die is helaas sinds vandaag of gisteren niet meer beschikbaar via You Tube. 😦
De Prezi eindigt met een bronnenoverzicht.

We hadden gevraagd om smartphones mee te nemen zodat we ook online konden stemmen. Mentimeter had ik nog nooit ingezet, maar het is een handige tool waarmee je zonder een account aan te maken, snel vragen en antwoorden kunt formuleren. Mentimeter genereert per poll een uniek url en QR-code. Uiteraard heeft zo’n (gratis) tool zo zijn beperkingen (je kunt maar 1 antwoord selecteren). Maar het is wel een leuke manier om snel feedback te vragen, ook een interessante optie om in de klas te gebruiken.
Het was handig dat tijdens de ouderavond gratis wifi beschikbaar was, dat door de aanwezige leerlingen zeer gewaardeerd werd 🙂 Hoewel dit nu éénmalig was, kondigde de directeur aan dat het in de planning zit dat dit permanent beschikbaar komt.

Heb de polls in een Powerpoint gezet en via Slideshare gepubliceerd, omdat ik de vragen niet embed kreeg in ons blog. Maar zo heb ik ze ook meteen gearchiveerd.

Hoewel weinig stemmers, zie je hier ook de trend van gebruik van smartphones en Twitter.
Uiteraard had ik ook de Twitterfountain ingezet. Helaas is niet meer gratis waardoor personaliseren van de fontein niet lukte.

Daarom heb ik de tool Storify gebruikt om alle #oasmc tweets (wel vreemd dat binnen Twitter niet alle tweets te zien zijn 😦 ) te verzamelen. Helaas lukt het ook niet om deze Story te embedden. Klik maar op het plaatje om de tweets terug te lezen via Storify.

Na mijn presentatie en koffiepauze, gingen de deelnemers in 4 groepjes discussiëren over 2 zelfgekozen filmpjes van de website New Kids on the Web. Het was super om te zien dat in alle 4 de groepen de leerlingen de natuurlijke gespreksleiders werden. Dus nogmaals dank aan: Saskia, Merrel, Abe en Jannick. Door jullie inbreng werd de avond zeer waardevol!

Wie weet komt er nog een vervolg, want Stella Maris College staat er open voor! Stap 1 is gezet.

Groetjes,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 29 mei 2012, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: