There’s a Feud on the Square! What will be next?


Ha Judith,

In een tijd waarin we openbaar op pleinen ons ongenoegen over de samenleving uiten, wil ik even stilstaan bij een verandering in mijn leven. Nee deze keer niet een grote verandering. Maar een kleintje. Maar toch!

Het gaat om mijn mobile funtime invulling. Je weet wel iedereen heeft momenten op de dag dat hij even met de mobiele telefoon speelt. Voor mij werden die ingevuld door foursquare.

Of ja eigenlijk door de app foursquare natuurlijk 😉

Eigenlijk ging het mis, na het bereiken van mijn 10-voudig Mayorship. Ik was Mayor op tien plaatsen tegelijk. En dat had me weliswaar wat moeite gekost (gezien het feit dat jij me van ‘onze werkplek’ gekicked had) maar vanaf dat moment ben ik minder en minder gaan inloggen. In eerste instantie wist ik niet precies wat de oorzaak was. Je zou zeggen dat er ‘challenges’ genoeg nog over zijn en daarmee ‘badges’ genoeg te verdienen. Maar toch ebt het weg. Nog vreemder is dat het niet werd ingevuld door Gowalla of SCVNGR wat vergelijkbare apps zijn met een iets andere insteek betreffende het ‘winnen van prijzen’ of het ‘doen van quests’. Misschien omdat de laatste twee nog te weinig in nederland gebruikt worden? Enige uitzondering van het gebruik was ons gezamenlijke ontbijt bij Zeyn in Utrecht waar we als newbie een gratis Latte Machiatto kregen. Ik weet niet of ik daaruit mag concluderen dat het marketing technisch wellicht toch nog steeds een interessant middel is? Als speler ben ik in ieder geval uitgespeeld…

There was a Feud on my Square. WordFeud had de plaats ingenomen. Zoals je weet! Want ook tegen jou heb ik menige strijd geleverd. Liefs met 16 tegelijk en Engels en Nederlands door elkaar. Grappig dat je me daarna vertelde dat Scrabble gestegen was in de top 10 van meest verkochte spellen! Zo zie je hoe mobile en normal life door elkaar beginnen te lopen en het een het ander beinvloed. Jammer aan Wordfeud is dat er (nog!) niet zo’n strenge controle is op de woorden die je kunt toevoegen als gebruiker in de online database. Zodoende komen er woorden in het spel die geen echte woorden zijn, waardoor het meer letterleggen wordt dan woordenleggen. Ik merkte wel dat de tijd die ik in foursquare stak nu werd ingevuld door wordfeud. Blijkbaar is er niet genoeg loopruimte naar de auto, of naar de kantine of tussen 2 vergaderingen door dat beide te handhaven zijn. Of ligt het toch aan de focus?

Anyway, inmiddels ben ik ook met WordFeud gestopt. Oorzaak. Geen idee? Het is wel toevallig dat ik min of meer, niet meer opnieuw begonnen ben, nadat ik in een lang weekend met jeugdwerk en raadsactiviteiten de 56 uur overschreed, waardoor ik alle openstaande games verloor 😦 Of dat van invloed was? Of dat het komt doordat er geen rankingsysteem is waardoor je punten zou moeten blijven scoren? Of dat het komt dat maar 1 iemand me gewaarschuwd heeft dat de tijd bijna om was? Ik heb geen idee…

Wat in plaats van de Feud komt? Ik heb de Marvel Comics app geprobeerd, maar dat is en te prijzig (je betaald per strip) en nummer 19 in een serie van strips wil maar niet downloaden. Marvel reageert niet op mijn vragen hierover 😉

Ik heb daarna wel verschillende apps geprobeerd, maar niets gevonden waar ik langere tijd mee bezig ben geweest.

Eigenlijk heb ik nog geen nieuwe vaste invulling voor de minuten die over blijven op een dag. Heb jij nog tips?

Groet Marcel
 

Geplaatst op 22 november 2011, in Apps, Gaming. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Judith van Hooijdonk

    Roamler? 😉 https://2bejammed.org/2011/09/09/roamler/ ik heb nog ergens een uitnodiging liggen :). Alhoewel je dit waarschijnlijk niet zo tussendoor even kunt spelen. Mijn “tussendoorminuutjes” spendeer ik met liefde en plezier aan Twitter (en soms nog een beetje WordFeud 🙂

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: