Roamler


Heb je al van Roamler gehoord, Marcel?
Roamler is een location based croudsourced app, helaas voor jou, alleen nog maar beschikbaar voor de iPhone. Ik had je graag uitgedaagd om het spelelement in deze app te testen. Misschien iets voor jouw app-clubje van DoIT@Zuyd?

In de vakantie had ik er iets over gelezen op het blog van Edwin Mijnsbergen en ook op de bibliotheek2.0 NING.
Ik was het weer vergeten (had het wel gefavoriet, maar als je er daar te veel van hebt … :() maar door het artikel in NRC Next vrijdag 2 september van David Nieborg werd ik er weer aan herinnerd. In zijn colomn “De gamer in mij wil punten, geen geld” heeft Nieborg het over de app van het Amsterdamse bedrijf Roamler. Hij vindt het verwarrend dat je met deze app dat ook een soort game is, geld kunt verdienen. Misschien iets wat jouw studenten extra motiveert? Wellicht dat deze app ook een plaatsje krijgt in de minor Web & Beyond, want ook voor de horeca zit hierin een legio aan (spel)mogelijkheden.

Wat Roamler is, kan je lezen bij FAQ op hun site

Roamler is een iPhone applicatie waarmee je geld kunt verdienen door opdrachten uit te voeren. De opdrachten krijg je op basis van je locatie, maar sommige opdrachten kun je ook thuis of op straat uitvoeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht verdien je experience points en/of een geldbedrag. Er kan je gevraagd worden een foto te maken, een checklist in te vullen of een review te schrijven. De opdrachten worden uitgezet door bedrijven als Heineken of gemeente Amsterdam.

Het is nog in Beta-versie, dus je moet een uitnodiging krijgen. Ik ben er nog niet achteraan gegaan, nog geen tijd voor gehad.
Doe jij dat voor mij?

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 9 september 2011, in Apps, Gaming en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Consider it done! Ik heb onze iPad specialist Dennis gevraagd of hij je een invite wil geven voor Roamler.

    Ik ben het overigens niet eens met de stelling: Ik als gamer wil punten en geen geld. Ik als gamer wil beiden! Althans zou beiden kunnen willen. Het een sluit wat mij betreft het ander niet uit.

    Ik ga toch op zoek naar een iPad of een Android variant hierop!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: