“Zeg Facebook Zuyd waar ga je heen?”


Goedemorgen Marcel,

Vanmiddag verzorg ik samen met Annerie de Workshop Facebook. Zelf doe ik niet echt heel veel met Facebook, maar Annerie wel. Zij is een van de beheerders van de fanpagina van Zuyd Bibliotheek. Annerie zal de basisinstructie geven, ik zoom meer in op de onderwijskundige toepassing.

Binnen Facebook heb ik al diverse (al dan niet officiële) vrienden- en fanpagina’s van Zuyd opleidingen gevonden. Maar ik ben op zoek naar didactische toepassing zoals Minor Marketing en New Media dat doet. Chris wees me wel op de DoITatZuyd pagina, ik zie hierin geen participatie van docenten. Ik ben meer op zoek naar gebruik van Facebook binnen Zuyd zoals deze docent van HvA. Ik via Yammer deze vraag gesteld.

Vind je dit geen super manier om kennis te delen? Dit idee heb ik tijdens de Onderwijsdagen met Evelien besproken en later ook met Frans. We gaan dit ook doen! net zoals de mediatheek van de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens het NVB congres presenteerde Wilma van den Brink korte kennisclips. Haar advies om deze kort, snel, persoonlijk en met humor te maken, onderstreep ik helemaal.

Tijdens het NVB congres zat ik ook bij de presentatie van de Facebook app van de catalogus van Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Een geweldige PR-tool voor je bibliotheek. Daar je diensten aanbieden waar je studenten verblijven. Ik zie jouw studenten wel zo’n app voor ons maken, het probleem zal voor ons meer liggen in het onderhoud ervan. Facebook wijzigt frequent de API 😦 Je moet dus regelmatig testen of je app blijft werken zoals jij dat voor ogen hebt.
De UvA heeft besloten dat je niet via Facebook in het reserveringsysteem van de universiteitsbibliotheek kunt inloggen vanwege het niet te vertrouwen privacybeleid van Facebook.

Het is nu Week van de Mediawijsheid. Tijdens de voorbereidingen op de workshop kwam ik een geweldige filmpje tegen over Facebook en privacy. Kort en krachtig en op humoristische wijze wordt hier een boodschap overgebracht.

Er is ook nog een deel 2 en deel 3 🙂
Plezierige werkdag.
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 21 november 2011, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: