Samen vlooien?


Hi!

Ook De Limburger gelezen vandaag? Stond in jouw editie ook het artikel over Apemanagement? Ik moest er wel om lachen
Patrick van Veen (bioloog) heeft het gelijknamige trainings- en adviesbureau opgericht. Begon in Maastricht en heeft nu kantoor in Eijsden.

Ik heb al eens eerder geblogd over godinnenkracht en over flirtcoachen. Het draait allemaal om hetzelfde: inzicht krijgen in je eigen gedrag en dat van je (werk)omgeving, en communiceren natuurlijk. Apemanagement is hier weer een leuke variant op.

Laatst was ik met mijn familie in Burgers Zoo en begon het heel hard te regen…..deze aap deed wat wij niet meer (durven te) doen.

In verschillende dierentuinen kan je ‘begeleid’ aapjes gaan kijken. Er is toch ook niets leukers 😉 Door het gedrag van apen te bestuderen, zou je ook iets leren over de apenstreken van je collega’s. Deze training wordt ook in GaiaZOO aangeboden.Volgens mij kunnen ze ook wel naar D.0.107 komen, apenstreken genoeg in ons apenverblijf. 🙂
Volgens Van Veen moeten managers leren om meer te ‘vlooien’, zoals apen dat van nature doen. Vlooien betekent elkaar aandacht geven.

Van Veen heeft ook een boek geschreven “Help mijn baas is een aap!’.
Ik zou het niet durven te beweren. 😉

In de beschrijving staat dat het boek een beeld geeft op verhoudingen binnen een organisatie. Daarnaast worden aan de hand van voorbeelden/vergelijkingen met de apenwereld de oorzaken van problemen besproken. Het boek schijnt veel herkenbaarheid op te roepen.
Ik word toch wel nieuwsgierig. Toch een verzoek indienen bij Zuyd bibliotheek?

Fijn weekend verder.
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 november 2011, in Miscellaneous en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: