Tweeduizend achttien


Ha Judith,

Tweeduizend achttien woorden per week, dat zijn er tweehonderdnegenentachtig per dag. Niet allemaal nieuwe woorden, soms herschreven, soms vertaald, soms opnieuw beleven, soms anders verwoord. Maar steeds in de essentie: met, voor, door, van en bij studenten.

Mijn werkzaamheden voor het project: Learning Analytics voor Learning Design blijven doorgaan. Na het eerste artikel (klik voor pre-print versie) vorig jaar ben ik bezig met een tweede artikel. Dat gaat over een aantal onderzoeken met, door en voor studenten en collega’s over wat zij willen in dashboards voor learning analytics. Twee bachelor onderzoeken, een project (Reflector) geeft genoeg input om een beeld te schetsen van een framework/concept van een oplossing. Ik hoop in 2018 een of twee afstudeerders in de gelegenheid te stellen om mee te bouwen aan een oplossing. Net zoals op dit moment vijf casusgroepen bezig zijn om te kijken naar een IoT (Internet of Things) oplossing om goede meetinstrumenten te krijgen voor in het klaslokaal of de ruimte waarin geleerd wordt.

In het beste scenario heb ik voor de zomervakantie een eerste versie die getest kan worden in september en waar tijdens het eerste blok van schooljaar 2018/2019 een experiment kan plaatsvinden.

Het doel is om met behulp van het meten van de leerprocessen het materiaal te kunnen verbeteren en het leerproces te kunnen verbeteren. Dat is niet nieuw hoor. In 2018 doe ik dit als ‘kennistechnoloog’ al voor het 15e jaar bij Zuyd. En als het een beetje meezit, zit ik daarmee op 1/3 van mijn werkzame carrière. Ervaring genoeg. Resultaten ook. Mooie, bijzondere verhalen, waarin ik samen met studenten en collega’s ervaringen heb gedeeld, kennis heb gemaakt en met vallen en opstaan plezier heb gemaakt. Mooie connecties. Met mensen, door kennis en door Zuyd. Heerlijk. Maar dat kan meer, het kan beter en er zijn meer mooie verhalen en connecties te bouwen. Niet alleen innoveren, maar juist ook door onderzoek leren om beter te overtuigen door getallen. Te inspireren door meer dan gesproken woorden, door meer dan passievol praten over.

Tweehonderdnegenentachtig woorden geschreven per dag. Een stap. Niet zozeer in de hoeveelheid woorden, maar meer in het gestructureerde.

Wederom mooie kansen ook voor ons blog 😉 Met de nadruk op wederom. Maar van de andere kant is het ook gewoon een kwestie van doen. Beste meelezende studenten, zoals jullie zien: het worstelen blijft, maar die schrijft die blijft ook.

Groet Marcel

P.S. Het gaat van Songs of Innocence naar Songs of Experience

Geplaatst op 1 januari 2018, in Learning Analytics. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: