Dag 2017. Hallo 2018!


Ha Marcel,

Oliebollen en wafels gebakken? Klaar voor de ‘roetsj’? 🙂

Ik heb de laatste dagen toch wel wat teruggekeken en nagedacht over 2017. In dit blog beperk ik het tot mijn werkend en bloggend jaar.

Bij de start van 2017 was ik betrokken bij mooie nieuwe initiatieven bij Zuyd. Initiatieven waar ik in geloofde en dus energie van kreeg. Helaas zijn beide initiatieven gestopt. Dat doet pijn. Ook om er over te schrijven. En ik wil niet mijn frustraties hierover openlijk delen. Daar heb ik andere uitlaatkleppen voor 🙂 Dat is Ă©Ă©n van de redenen dat ik op 2beJAMmed dit jaar minder gepubliceerd (70 blogs tov 120 in 2016) heb. De andere, de belangrijkste reden is dat ik veel (privĂ©)uren met andere weblogs bezig ben geweest. Ik ben trots op deze websites. Jammer dat 1 volgend jaar weer offline gaat. Het is niet anders. Daar komt weer een andere vernieuwde website voor in de plaats. Zoals een afscheidnemende collega tegen mij zei: ‘onafgebroken, nooit opgevend, altijd doorzettend, hoe hou je het vol?” Gewoon omdat ik geloof in dat wat ik doe.

Dit jaar heb ik afscheid genomen van het I-team en begonnen in het cluster Onderwijskundig Advies en Ondersteuning. Dit betekende ook zoeken naar nieuwe samenwerkingsvormen. Zonder daar ook mijn eigen kernwaarden (vertrouwen-plezier-verbinden – samen – open) te veronachtzamen. Dat was ook niet altijd even gemakkelijk. Mijn kernwaarden hebben wel wat gewankeld. Ik vond het heel mooi dat Evelien een uitspraak van AndrĂ© Wierdsma op een kerstkaart voor mij had geschreven: “Voorbeeldgedrag is de enige top-down-veranderstrategie die werkt.” Laat ik dat maar blijven doen dan. Hoewel ik me heel erg van bewust ben dat wat ik zie en doe afhankelijk is van mijn eigen waarden en normen, mijn denkpatronen. Als we elkaar maar de blinde vlekken kunnen blijven benoemen om de wereld om ons heen in andere perspectieven te plaatsen.

Dag 2017.

Hallo 2018!

Op een mooi nieuw blogjaar.
Judith

 

 

365 dagen geldig

vouw je schaduw op
spreid de horizon
knip de tijd buiten de stippellijn

open je deur, je denken

adem je nieuw
en stap de dag, het jaar in.

Mary Heylema

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 31 december 2017, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. wat een mooi gedicht!! En wat een volhouder, het blijft lastig om in een organisatie te werken en sneller en meer te willen als de rest er anders mee omgaat lijkt mij. Ook als eenpitter is dat zo…maar dan ga ik gewoon iets anders doen 🙂 Goede Roetsj gewenst

    • Judith van Hooijdonk

      De roetsj is gelukt. Ben goed geland in 2018.
      Vakantie is altijd goed om even afstand te nemen van de waan van het werk. De rust is er weer. We gaan weer vol goede moed en met veel plezier door (met allerlei goede voornemens … ;))

  2. Dank voor de prettige samenwerking in 2017. Ik waardeer je inzet voor het DLO-programma zeer.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: