JUDITH.BETER(t) – week 2


Hallo Marcel,

Vorige week las ik op de website van Zuyd dat onze hogeschool een pledge (belofte) heeft ondertekend ihkv het Nationaal Programma Preventie en zo een steentje bijdraagt aan een gezonder en vitaler Nederland. Ik lees in dit nieuwsbericht niets over het BETER-programma, daar draag ik mijn steentje dan bij. Niets BETER dan een gezonde en vitale medewerker lijkt me zo 🙂

Tijdens deze BETER-vakantieweek ben ik maandag naar mijn 1e gesprek met mijn leefstijlcoach geweest. Ik kreeg een rondleiding in het pand waar hij zit en heb de beweegruimte gezien waar ik aanstaande maandag mijn eerste beweegsessie heb. Ik heb begrepen dat bij mijn type vooral rustig bewegen hoort. Dat past perfect bij mij 🙂

Het gesprek ging voornamelijk over mijn thuis- en werksituatie. Hoe mijn slaapritme is, wat ik eet en hoeveel ik beweeg. En er werd gevraagd naar de doelen die ik wilde bereiken met dit BETER programma. Nou vooral kilo’s minder en een betere werk-privé balans. Vervolgens kreeg ik aan de hand van het metafoor ‘kookpotje’ voor maag/stofwisseling, een toelichting op mijn type. Twee weken geleden ben ik op basis van een aantal vragen, de kleur van mijn tong en polsslag, ingedeeld bij subtype 4 (groen). Dat klinkt niet erg evidence based, vond ik. Volgende week krijg ik hierover meer te horen tijdens het eet-/kenniscollege. Als voorbereiding hierop ontving een overzicht van aanbevolen en te vermijden ingrediënten.

Subtype 4 wordt gekenmerkt door een lichaam dat zo uitgeput is, dat het in een alarmstaat beland is. Mijn lichaam houdt alles vast waardoor overgewicht ontstaat. Bij dit subtype hoort zo’n 6 keer per dag eten (waarvan minimaal 2 warme): 3 wat grotere en 3 kleinere maaltijden. Vooral een goed ontbijt is belangrijk. Het lichaam moet continue gevoed worden met voedsel, zodanig dat het lichaam weer kan opbouwen.

Het lijkt er op dat ik stoofpotjes en warme pap moet gaan maken en eten…..

CC0 Public Domain

Groet,
Judith

Mijn andere blogberichten over het BETER-programma vind je hier

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 28 april 2017, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: