Onderzoek doen op Lowlands?


Ha Marcel,

Je kent Lowlands natuurlijk. Inmiddels wordt dit festival al voor de 25e keer georganiseerd. Naast muziek hebben zij een uitgebreid randprogramma met workshops, comedy maar ook wetenschap. Op de site van de Vereniging Hogescholen staat in dit kader een interessant nieuwsbericht

In het Lowlands Science-dorp kunnen de bezoekers zich elke dag van het festival onderwerpen aan bijzondere onderzoeken en experimenten. Een win-win situatie! De onderzoekers krijgen een groot testpubliek en de bezoekers kunnen zich wagen aan proefkonijnenavonturen. Bovendien biedt Lowlands Science een podium om aan een groot publiek te laten zien wat hogescholen allemaal in huis hebben.

In onderstaand filmpje zie je een impressie van Lowlands Science 2016

Iets voor jou? Voor je studenten? (Alhoewel het geen handige tijd is voor onderzoek voor afstudeerders ;)) Of voor een andere onderzoeker die je kent? Er zijn maar 10 plekken beschikbaar. Je moet je wel houden aan een aantal richtlijnen houden:

  • De festivalganger kan meedoen. De concurrentie op een festival is groot; je moet de bezoeker dus echt iets te bieden hebben. Alleen vragenlijsten invullen bijvoorbeeld, vinden niet veel bezoekers leuk.
  • Het gaat niet om een tentoonstelling over wat de onderzoekers kunnen of doen, maar daadwerkelijk bijdragen aan een onderzoek, onderzoeksdata opleveren. Onderzoek dat bijvoorbeeld alleen gebruik maakt van enquêtes is niet interessant voor de bezoeker.
  • Het onderzoekt dient rekening te houden met de omgevingsomstandigheden van een festivalterrein: onder andere trillingen, geluid, alcoholconsumptie. En een stabiele wifi is er meestal ook niet op een festivalterrein, zo kan ik uit eigen ervaring zeggen 😉

Deadline is 15 maart 2017. Meer informatie op de website van Lowlands Science

lowlandsscience

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 1 maart 2017, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: