Video: What Is Personalized Learning?


Hallo Marcel,

Robert Schuwer reageerde op mijn blog Hoe definieer jij gepersonaliseerd leren? met een verwijzing naar slides (6 t/m 11) van Stephen Downes die mooi het verschil aantoont tussen ‘personalized’ en ‘personal’.

Downes

De essentie ligt inderdaad zoals Robert dat ook schrijft in de mate van verantwoordelijkheid die je de studenten geeft voor hun eigen leertraject. In het reguliere onderwijs, maar ook bij Leven Lang Leren trajecten, zoals bij Zuyd Professionals wordt regelmatig de term gepersonaliseerd leren gebruikt.

Bij gepersonaliseerd leren gaat het om wat de school kan doen om dat mogelijk te maken. Leervoorkeuren en resultaten worden bijgehouden (learning analytics) zodat studenten op basis hiervan informatie en opdrachten krijgen aangeboden. Educause heeft hierover een mooie animatie gemaakt.

Zowel bij gepersonaliseerd als zelfgestuurd leren staat de lerende zelf aan het roer. Mede op basis van mijn eigen scholingservaring (MLI) zou van mij het leren (zeker het Leven Lang leren trajecten) meer ‘personal’ mogen zijn, zelfgestuurd dus. De regie bij de lerende ipv bij de opleiding. Leren is een actief proces en voor mij was de route die ik heb afgelegd minstens zo interessant als het resultaat. Naar mijn mening wordt te veel nadruk gelegd op resultaten (leerrendementen). Stel de ontwikkeling van de lerende centraal. Over een paar jaar zijn die diploma’s echt niet meer van belang hoor.

Groet,
Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 14 april 2016, in Didactiek, eLearning en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: