De toekomst van onze kleding


Hi Marcel,

Deze week ben ik bezig geweest met toekomstscenario’s te bedenken voor het onderwijs in 2030. Dit was quest 2 van de MLI-LA4 Challenge Game. Leuk om hiermee aan de slag te gaan.Het kostte me toch nog wel wat tijd. Het was niet zomaar wat bedenken (geen SF). Het moest namelijk wel enige realiteit met het heden hebben. Ik mocht alleen feiten en voorspellingen gebruiken, maar wel focussen op onzekerheden én onderbouwen mbv theorie. Gelukkig had ik ons blog waar uit mijn inspiratie kon halen. Fijn zo’n buitenboordbrein!

Uiteraard zat hierbij ook Master of integration Daan Roosegaarde! Hij was onlangs bij de TV-show (vanaf 27:32). En daar zag ik een beeld dat ik gebruikt heb bij één van mijn toekomstscenario’s. Imagine the polo of the future, Lacoste!

Super toch. Kleding maken al de man (of vrouw 🙂 ), maar op deze manier worden kleren nog meer een onderdeel van wie je bent. Tijdens mijn zoektocht naar dit filmpje vond ik via Frank.ly nog meer inspirerende voorbeelden van de integratie van technologie en mode. Jij kent natuurlijk de jurk van Daan Roosegaarde die transparant wordt bij een hogere hartslag. En hij heeft ook een pak voor man ontworpen die doorzichtig wordt als hij liegt. 🙂 Maar wat denk je van een t-shirt dat je kan programmeren? Het wearable, sharable, programmable tshirtOS! Het shirt is verbonden met internet waardoor je sociale data kan tonen, maar ook foto’s kan  maken en direct uploaden. Cool!

Is het nodig? Nee denk ik nu, maar dat dachten de meesten 15 jaar geleden ook van de mobiele telefoon. Dus wie weet?

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 februari 2015, in Innovatie, Technology en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: