Slimme kleren


Hoi Marcel,

In zijn gastblog over TEDxMaastricht heeft Chris ook verteld over de talk van Pauline van Dongen, een mode-ontwerpsters die technologie in haar kleding integreert. Gisteravond was bij EenVandaag een item over slimme kleren waarin Pauline van Dongen ook aan het woord kwam.

EenVandaag

Verder aan het woord kwamen: mode-professor Jose Teunissen over modebewust creatief design, onderzoeker van de TU Eindhoven Martijn ten Bhömer over de mogelijkheden van de kleding, professor dr. Sidarto Banmbang Oetomo.

Leuk en handig natuurlijk: kleding met zonnecellen zodat je altijd een oplaadpunt voor je telefoon bij je hebt 🙂 .
Interessant vond ik het voorbeeld over het supertech-rompertje dat een slapende baby op afstand in de gaten houdt. Op deze manier hoeft men premature baby’s niet te pijnigen met plakkers van hartmonitoren ed op hun lijfje. Mooi toch wat allemaal met wearable technology kan!

J.

Nablog 21-10
Las een paar uur later dat Google waarschijnlijk stopt met Google Glass vanwege de negatieve sociale druk, men wilt niet constant gefilmd worden (via Wilfred Rubens). Maar zo’n camera kan natuurlijk ook tzt geïntegreerd worden in een kraag van een jas ofzo 😉

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 18 oktober 2014, in Technology en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: