Een levendige leeromgeving


Ha Marcel,

Je weet dat Liesbeth Mantel ‘head open spaces’ is van TU Delft Library 🙂 ze heeft ons en de faculteit ICT al eens met een bezoekje vereerd. Het wordt weer eens tijd voor een bezoekje aan Delft, daar had ik het onlangs met haar over op twitter. Ik weet dat zij vanuit haar (vorige) functie persona’s gebruikte voor de herinrichting van werkplekken voor bibliotheekmedewerkers. Nu heeft zij deze methodiek van persona’s ook toegepast in de bibliotheek. Op deze manier kan je de gebruiker heel erg betrekken bij het ontwerpproces van de inrichting van je bibliotheek, de leeromgeving. Door je in te leven in de verschillende persona’s (zij hebben 4 beschreven) krijg je een inkijkje in hun motivatie en snap je waarom sommige diensten voor de een wel werkt en voor de ander niet. Het is geen one size fits all meer volgens Liesbeth.

Hoe maak je de leeromgeving zo dat studenten er graag willen komen in deze tijd van waarin veel informatie en diensten ook online beschikbaar zijn. Hoe transformeer je een omgeving van een Learning Centre naar een Living Campus?
Marina Noordegraaf (van verbeeldingskr8) heeft de ideeën van haar en Wilma van Wezenbeek (directeur van TU Delft Library) in een mooi filmpje gevisualiseerd.

Living Campus is een TU Delft brede campusontwikkeling die “een thuisbasis moet zijn voor onze internationale populatie, huisvesting bieden aan studenten en een hoeksteen zijn voor een succesvolle kennisstad”.
Een mooi project dat ik graag onder de aandacht van onze collega’s van de bibliotheek en huisvesting wil brengen. Zo’n levendige leeromgeving willen we toch allemaal!

En … tot snel weer in Delft Liesbeth? Ga je mee Marcel?

Groet,
Judith

Bron: weblog van Liesbeth Mantel over Liber Architecture Group

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 11 mei 2014, in Bibliotheken en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: