Tip voor Blendle. RSS please!


Ha Marcel,

En wat vind je van Blendle? Je hebt vorige week mijn uitnodigingscode voor de beta-versie van Blendle ontvangen. Sinds gisteren geen beta, dat zal je niet ontgaan zijn. Marten Blankesteijn (de bedenker) en Alexander Klöpping (het gezicht) waren gisteren op elke radio- en tv zender, elke krant schreef er over.

Wat is Blendle? Het is de iTunes voor krant- en tijdschriftartikelen. Je betaalt per artikel (van 0,10 tot 0,89 cent). Maar je kan je geld terugkrijgen als het artikel niet bevalt! Via de homepage kan je de voorpagina’s van kranten zoals NRC, nrc.next, Volkrant bekijken en tijdschriften als Elsevier, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, maar ook Story :). De gekochte artikelen (je krijgt 2,50 gratis, dat is attent) kan je lezen op laptop, tablet of smartphone. Het is tevens een sociaal netwerk dus je kunt artikelen delen, reacties acherlaten en deze ‘liken’. Er is nog geen app for that.

Ik vind Blendle vooral handig om de attederingen van mijn tweeps uit mijn Twitternetwerk te lezen. Ook binnen Blendle word ik geattendeerd. Maar ja, ik ga toch (nog) niet elke dag in Blendle kijken wat favoriet is. Ik kan dat allemaal wel weer in mailbos krijgen, maar daar hou ik niet zo van. Die e-mailalerts staan inmiddels uit. Handig is de optie van alerts die op trefwoord kan instellen. Helaas is er geen RSS beschikbaar op deze zoekacties. Dat zou ik wel graag willen 🙂 Dan heb ik al mijn attenderingen weer bijeen in mijn Feedly, mijn eigen RSS-krantje!

Blendle

Ondanks Blendle hebben we sinds gisteren toch weer een abonnement op NRC Handelsblad. Noem ons ouderwets, maar gewoon bladderen door een krant op de eettafel en je laten verrassen door artikelen vinden wij toch ook heerlijk.

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 29 april 2014, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: