Infographics Activiteitenmeters 2013


Ha Judith,

Hier een resource die wellicht handig is. Ik heb een selectie genomen van een website over de 20 best healthcare technology infographics van 2013 . Op deze site staan allerlei boeiende infographics op het gebied van technologie en zorg. In het bijzonder heb ik een subselectie gemaakt van infographics die enigzins of helemaal te maken hebben met technologie, zoals activiteitentracking of het meten aan de mens (check de original site voor meer). Dit in het kader van mijn onderzoek, meetpunt, EIZT en overage projecten die op Zuyd lopen. Noem het een reminder 😉 Heb jij overigens al een goed programma gevonden om zelf zo’n infographic mee te maken?

1. De eerste gaat over welke ontwikkelingen op technologie en zorg er al zijn (Groen), er al aan gewerkt wordt (Oranje) en welke dat nog even op zich laten wachten (Rood)

MEDICAL_infographic_final

2. De tweede gaat over de Quantify Yourself. De infographic ‘tracked’ de tracking devices. Binnen EIZT is er een project Meten aan de mens, waarvoor deze infographic wellicht interessant is.

 

The-Impact-of-Quantified-Self-Tracking-Infographic-FINAL

3. Wearables staan centraal in Infographic 3. Draagbare ‘meetinstrumenten’ die het een en ander van je meten. Een aantal van deze gaan getest worden binnen EIZT.

The-Future-of-Wearable-Technology-in-Healthcare-Infographic

4. Wederom eentje die gaat over activiteitenmetingen. Nu over de sensoren die gebruikt worden.

The-Growing-Impact-of-Sensors-in-Healthcare-Transformation-Infographic

5. Rondom dit soort onderwerpen ontstaan al snel een aantal myths. In onderstaande infographic wordt op een leuke, onderbouwende manier ingegaan op verschillende Myths en wordt er een poging gedaan om ze te ontkrachten of onderschrijven met cijfermateriaal.

csh_mythbustpatientportalinfographicm

6. De zesde en laatste voor nu: Mobile Health care. Een infographic op het geheel van Mobile Health Care.

Is_Mobile_Healthcare_The_Future_Infographic

Nogmaals ik heb meer infographics gedownload (bijvoorbeeld over hoeveel geld er verdiend kan worden door de invoering van een electronisch patienten dossier. En ze zijn alle 20 wellicht interessant ter ondersteuning of in een of andere presentatie. Maar ik denk voorlopig aan deze genoeg te hebben.

Groet Marcel

Geplaatst op 7 april 2014, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Judith van Hooijdonk

    Ja Infographics zijn overzichtelijk, creatief en informatief. Ik heb wel een account bij http://piktochart.com/ aangemaakt maar verder dan een beetje fróbelen nog niet gekomen. Check ook dit blog van André Manssen met een overzicht van tools om Infographics te maken http://www.manssen.nl/2013/10/07/gratis-tools-om-infographics-visualisaties-bij-je-lessen-te-maken/ Het leek met wel een leuk item voor dingen@zuyd, ding 25. Misschien wil jij het eens uitproberen?

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: