VRRRoom – Handen uit de mouwen! (Next level)


Ha Judith,

In eerdere blogs hebben we met trots verteld over de Virtual Reality Rehabilitation Room. Nu Humprey Ferdinandus samen met Albere Koke roadmaps aan het maken is hoe we de ontwikkeling rondom dit project verder vormgeven blijf ik natuurlijk niet stil zitten. Want ja, dat kan ik niet.

Of ja eigenlijk heb ik de volgende stap (zonder hem ook maar binnen welke roadmap ook te noemen) al gezet door de volgende ‘betaalbare’ technische ‘game technologie’ te bestellen. Het gaat zich dan om de MYO. De ‘remote control’ die je om je arm doet en waarmee je dan je PC (of TV of Robot ;)) kunt aansturen. Ook hierover heb ik reeds eerder in verschillende blogs gepraat, maar de mensen achter de MYO van Thalmyclabs hebben een demofilmpje gemaakt van hoe de combinatie MYO en Oculus Rift (de VR bril) er uit kan zien. Dat kan ik je natuurlijk niet niet laten zien.

Dit is namelijk onze volgende stap. En ook een stap die zoveel meer ontwikkelingen kan betekenen. Namelijk nu focussen we ons op de patient die met de bril in zijn eigen omgeving zit, maar je kunt de VR bril en MYO ook inzetten als tool voor studenten of zorgprofessionals die cursussen doen om bijvoorbeeld bepaalde ‘handgrepen’ te leren of ‘handen wassen’ inzichtelijk te maken. Om nog maar te zwijgen van andere mogelijkheden voor andere vakken.

Wat mij betreft de next level. Nu wachten tot de MYO aankomt.

Groet Marcel

Geplaatst op 18 maart 2014, in Technology. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: