Prezi voor KiB #mooczi #KiB2013


Ha Marcel,

Samen is het gelukt gisteren een presentatie voor Kennis in Bedrijf te verzorgen over het MOOCZI-project.

Voor deze presentatie heb ik gebruik gemaakt van de Prezi-template van de Dienst Marketing en Communicatie. Veel medewerkers van Zuyd werken met Prezi ipv PowerPoint en hebben behoefte aan een Zuydtemplate. Voor PowerPoint bestaat deze ook. De Prezi-template is nog niet beschikbaar, ik mocht ‘proefkonijn’ zijn 🙂

Dus heb ik de afgelopen week weer wat gefröbbeld met Prezi. Het was weer enige tijd geleden en wederom werken diverse functionaliteiten anders. Het is een mooie tool, maar het vergt toch elke keer weer wat uitzoekwerk hoe alles ook al weer werkte. Zelfs tijdens deze week zag ik functionaliteiten veranderen.

Ik vind de vormgeving strak in Zuyd vierkantje en Zuyd kleuren. De vormgever heeft veel animate content ingebracht. Dat is op zich prachtig dat je met een leeg scherm begint dat je opbouwt. Zelf vond ik het wel handig dat je snel kunt zien waar de presentatie overgaat (zeker als je die nog wilt delen zoals op dit blog) daarom heb ik wel wat tekst zichtbaar gezet. Al werkend ben ik tegen enkele hikjes aangelopen, die heb ik teruggekoppeld naar de communicatiemedewerkster. 

Link naar de prezi

Ik pas nog steeds het ‘trucje van Leen’ toe om een Prezi te embedden in ons blog omdat iframe nog steeds niet ondersteund wordt. Helaas zie je dan wel alle animate content, maar dat ligt aan de Prezi-tool.
Normaal zet ik mijn Prezi’s op ‘reusable’, je bent een voorstander van Open Content of niet 😉 maar in dit geval heb ik Dienst Marketing en Communicatie toegezegd dat nog niet te doen omdat zij alle schoonheidsgoutjes nog uit hun template willen halen. Begin volgend jaar is de template voor iedereen beschikbaar. Uiteraard is deze Prezi wel beschikbaar via Creative Common licentie 🙂

Wat ik tijdens de presentatie wel jammer vond ik dat de beamer de felle frisse Zuydkleuren vervlakte. Ach ja, kniesoor die daar op let. 🙂
Groet, Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 29 november 2013, in MOOC (ZI) JAMS, Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: