Sociale media voor SPV-studenten


Hoi Marcel,

Mijn laatste activiteit van dit jaar: een presentatie aan Post-HBO studenten Social Psychiatrisch Verpleegkundigen. Leuk!
Hans van Drongelen en Hans Bremmers hadden me een paar weken geleden gevraagd of ik vandaag een presentatie aan een groep van 9 studenten wilde verzorgen. Ja natuurlijk. Daar laat ik graag een kerstetentje voor schieten (zeker nu ik daar een doos lekkere bonbons voor heb teruggekregen 🙂 thx!)
Hans & Hans vonden het mooi als ik Prezi al presentatietool zou gebruiken, dus weer een paar uurtje zitten fröbelen en dit is het resultaat:

De link naar deze Prezi

Studenten waren enthousiast over toepassingen als Mentimeter en Google Docs. Toepassingen als Twitter en Facebook voor werkgerelateerde activiteiten werd met de nodige scepsis bekeken. Ik heb geprobeerd ze duidelijk te maken dat er kansen liggen zowel voor leren als voor het werken in het gebruiken van social media. Dat met behulp van deze tools contact met medestudenten, vakgenoten, zorgaanbieders en cliënten laagdrempelig is en veel oplevert aan verbindingen. Maar vooral dat het leuk is.

Zou ik de studenten goed door het doolhof van de digitale zorgpraktijk hebben geloosd? Of zijn ze toch verdwaald? Ik ben wel benieuwd naar hun reacties onder dit blog 🙂

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 december 2012, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Het feit dat ze het al hebben gezien, betekent dat je je werk hebt gedaan. Iedereen moet het zijne eruit halen en meer kun je niet doen. De openingszet is gemaakt, nu kan de tegenstander pas zijn eerste zet doen. Prettige feestdagen

 2. Marcel Holtackers

  Hallo Judith,

  Ik vond het een erg leuk en interactieve les… Heb hier net een collega je prezi laten zien. Ook vanmiddag gesproken over bv het starten van een facebook-pagina voor fact. Dus je hebt in ieder geval wat los gemaakt!!! nogmaals bedankt en fijne feestdagen!

  groet, Marcel Holtackers

 3. He Judith,

  Ik had het al gezegd, maar: erg interessant. Je verhaal was helder en inspirerend. Ik heb weer nieuwe mogelijkheden gezien en kan verder aan de slag. Leuk dat Marcel al gereageerd heeft! Mooie bijeenkomst en een prachtige prezi! Thnx!

  Groet,
  Hans.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: