Ik ga op vakantie en neem mee …


naast een koffer met veel (vast ook overbodige ;)) spullen … mijn iPhone, iPad, nieuw fototoestelletje, opladers en een Apple camera connection kit.

Over een paar dagen vertrekken manlief en ik naar Nepal. Werkmail & agenda worden ontkoppeld van de apparaten. Ik ga niet foursquaren, twitteren en facebooken (denk ik ;)), maar bloggen … daar kan ik niet zonder :). Daarnaast wil ik graag de kinderen, familie en vrienden op de hoogte houden van onze reisavonturen.
Twee jaar geleden toen we naar de Educause zijn geweeest, heb ik ook privé geblogd. Destijds had ik mijn Acer, t kleine notebookje mee. Mijn blogberichten schreef ik dus gewoon via de desktopversie van Blogger. Op elke hotelkamer hadden we wifi en kon ik probleemloos mijn berichtjes uploaden.
Het jaar erna toen ik met mijn gezin naar New York ging, heb ik ook geblogd. Deze berichtjes maakte ik op de iPhone met de Bloggerapp. Offline typen, dataroaming snel aan en berichtje publiceren. De eerste blogposts gingen goed, maar op een gegeven moment lukte het uploaden van foto’s niet meer. Toen ik met de carnaval in Berlijn was, lukte het publiceren van berichten via 3G helemaal niet meer.

Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief voor de Bloggerapp. Ik las goede berichten over Blogsy, maar op een of andere manier was het niet mijn app. Het werkte voor mij niet intuïtief genoeg. Zonde van de centjes (€3,99), maar toch maar op zoek naar een andere app. Ik heb nu Posts voor de iPad gekocht (€7,99), daar ben ik erg tevreden over. Ik kon zowel onze WordPress 2beJAMmed blog en mijn Blogger Jujuutjes blog koppelen.

Een mooie, duidelijke lay-out en erg gebruikersvriendelijk.

Een fantastische editor met zowel een wysiwyg-editor als een html-editor. Alle functies die je nodig hebt, zitten er op. Tevens is er een preview functie beschikbaar!
Wat ik super vind, zeker voor mijn vakantieblogs is dat ik via mijn afbeeldingenbibiotheek op mijn iPad een foto kan toevoegen. En ik kan de foto precies zo klein of groot maken als ik zelf wil. Bij Blogsy had ik wel de koppeling met foto-en videodiensten als Flickr, Instagram, You Tube en Vimeo, die heb ik bij Posts niet, maar dat vind ik niet zo’n probleem. De fotodiensten gebruik ik nauwelijks, maar het is wel jammer dat ik geen YouTube kan embedden. Maar waarvoor ik Post ga gebruiken, mijn vakantieblogs, kan ik met een linkje ook volstaan.
Ik kan ook offline bloggen, dat is natuurlijk wel handig, want ik zal niet constant over wifi beschikken. Momenteel ben ik bezig om voor elke vakantiedag een blogpost klaar te zetten die ik in Nepal zal afmaken 🙂

Het verschil met mijn vorige reisblogs is dat ik nu kies om te bloggen met de iPad ipv de iPhone. De reden is dat je via T-Mobile in het buitenland een Travel & Surf pas moet kopen. Toen ik onlangs in London was heb ik het uitgeprobeerd, maar 5MB voor €1,95 was in no-time op. De kosten in Nepal liggen vele malen hoger. Dus is het hopen dat er genoeg wifi in Nepal is. De 1e week zit ik in Vajra Guest House in Bhaktapur met gratis wifi. Yeah!

Tijdens het mobiel bloggen met de Bloggerapp gebruikte ik foto’s die ik met mijn iPhone maakte. Mijn iPad is een ‘oudje’ 😉 zonder camera. Daarom heb ik een Apple camera connection kit gekocht. Hiermee kan ik foto’s van het SD-kaartje van mijn fototoestel naar mijn iPad overzetten. Het werkt superhandig.

Wil je mij volgen in Nepal? Dat kan via mijn Jujuutje’s blog.
Ik zie jou ergens begin november weer.

Namasté
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 12 oktober 2012, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik wens je een prettige vakantie. Je hebt het verdiend, dus geniet ervan. Ik ben benieuwd!

  2. Ilse Meelberghs

    Grijnzend lees ik deze blog, zelfs van op vakantie gaan maak jij iets educatiefs. Heel veel plezier!

  3. Ik wens jullie in iedergeval een hele goede reis toe! Geniet van alles en safe and sound weer terug!

    Jos

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: