Ode to the learning bouncer


Dag Judith,

Vandaag doe ik een ode aan de manager met open mind! Je weet we hebben al met verschillende managers van doen gehad. Direct leidinggevenden, directeuren, collegeleden. Van eigen instellingen, van andere instellingen. Allerlei soorten en maten. Een paar digital natives, een paar digibeten, sommige die niets willen weten van de digitale wereld om ons heen en sommigen die open staan om te leren.

Marcel Wintels (College van Bestuur Fontys) twitterde gisteren dat hij best zijn inschattingsfout (met betrekking tot twitter) durfde toe te geven en dat hij open stond om te leren. Geweldig! Dat is het goede voorbeeld, want diegene die bang is om fouten te maken of bang is om te proberen die zal ook niet innoveren!

Zo ook onze oud hoofd van onze dienst: Emilie Hilbers. Ze heeft in de paar maanden dat we hebben samengewerkt steeds open gestaan voor vernieuwingen en was niet bang om te proberen. Vlak voor dat onze dienst bij de hare kwam heeft ze me al eens gevraagd over Mobiles. Ik heb haar toen geadviseerd dat ze een smart phone moest nemen, omdat ze zich dan beter kon voorstellen wat het was om in de ‘wereld’ van haar klanten (de studenten en diens docenten) te leven. Ze heeft er een dag over nagedacht en tot mijn grote vreugde heeft ze me daarna verteld dat ze er toch een gekocht had. Maar ik vertel het je nog sterker! Op het moment dat we overgingen naar Yammer op ons nieuwe mailadres was zij degene die me een uitnodiging heeft gestuurd en niet andersom! In ieder geval iemand die van zichzelf weet dat ze niet direct iets met technologie of vernieuwingen op ICT gebied heeft, maar die er dan wel voor open staat en niet bang is om van haar team te leren! Heerlijk!

Managers in alle soorten, leer van Emilie. Nieuw team van Emilie, bestook haar met jullie kennis! En Emilie: Bounce! (And have fun like Gerard doing it!)

Groet Marcel

Geplaatst op 23 januari 2012, in Inspiring, Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: