Vrouw van 50: lef, lust en ambitie


Hallo Marcel

Het is een feit, ik ben een vrouw van 50! Ik ben een halve eeuw jong! Fantastisch toch! Zo wil ik wel 100 worden, hoor!

om op te eten ūüėČ

Ik geniet met volle teugen van het leven. Ik weet ook dat het leven kwetsbaar is en dat overtuigt mij nog meer om te genieten als het kan.
Ik heb het boek Vrouwen van 50 van Louise Boelens thuis liggen. Ik lees over gezondheidsklachten, legenestsyndroom, veranderende zorgrol, het uiterlijke verval :S en over mijn maatschappelijke rol die uitgespeeld raakt.
Uit onderzoek blijkt gelukkig dat mijn leervermogen niet afneemt als ik ouder wordt. Hersenen blijven zich steeds vernieuwen en het aanpassend vermogen (plasticiteit) is ook nog groot als je maar een open en nieuwsgierige houding aanneemt. No problemo!
Maar de meeste ge√Įntervieuwden in dit boek voelen zich gelukkig jonger dan hun kalenderleeftijd. Hoe moet 50 voelen dan? Ik voel me innerlijk nog steeds dezelfde.¬†Als ik de bijbehorende website¬†bekijk, kan ik cursussen volgen om beter in balans te komen en om ouder wordend plezierig te werken. Allemaal (nog) niet nodig! :).¬†Ik ga vrolijk verder ¬†met mijn (werkend) leven.

Je vroeg om mijn inspirende werkzaamheden voor volgend jaar. Fijn dat jij al 5 projecten kunt opsommen.
Mijn inspiratie ligt zoals je kunt kunt verwachten voornamelijk op kennisdelende projecten met een social media tintje.

Onderwijstapas Social Media
Op korte termijn een social media event organiseren binnen Zuyd om de organisatie kennis te laten maken met de workshops die door team Media (Bibliotheek en ICTO-adviseurs) worden gegeven. Mijn ambities zijn hoog voor deze bijeenkomst! Binnenkort meer hierover.

Scholing medewerkers
Er is veel vraag binnen Zuyd om informatie over Social Media.

  • Docenten die na willen denken om een tool in te zetten in hun onderwijs en communicatie met hun studenten (eDingen@Zuyd),
  • Marketing- en communicatiemedewerkers die social media willen inzetten als marketingtool,
  • daarnaast is social media ook in te zetten als sterk-merk-tool voor jezelf.

Dat betekent individuele adviezen (zoals met Ankie de voor- en nadelen van een Social Media code voor Pabo bespreken), meedenken over social media campagne van Zuyd bibliotheek, artikelen schrijven/interviews geven voor Zuyd-uitgaven tot workshops initieren en trainingen /presentaties verzorgen.

Kennisdelen
Mijn ambitie is ook om Yammer (of een vergelijkbaar product) een aanvaard interne kennisdeeltool te laten zijn. Ik ben in overleg met Afdeling Marketing en Communicatie.
Maar ook nadenken en samenwerkingsprojecten opstarten hoe we de schat aan kennis binnen Zuyd beter gedeeld krijgen. We zullen daar als iTeam het goede voorbeeld in moeten (blijven) geven ” Practise what you preach” !
En bloggen natuurlijk! Het ultieme kennisdeeltool. Ik lees zo veel interessante dingen die ik met Zuyd wil delen.

Daarnaast blijft Blackboard, Dr.Blackboard@Zuyd, auteursrechten en Stichting Pro, plagiaatpreventie, open acces ook veel aandacht vragen.

Het wordt een spannend jaar:  een nieuwe dienst brengt (weer) een herpositionering van taken en rollen met zich mee. Ik ben benieuwd of mijn (onze) ambitie ook de ambitie van Zuyd is/wordt.  Zuyd wilt ambitieuze, vakkundige, ondernemende, open en inspirerende medewerkers, die kunnen ze krijgen! JAM on!

Fijne werkdag verder,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 september 2011, in Inspiring, Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Die ambitieuze, vakkundige, ondernemende, open en inspirerende medewerkers hebben ze al bij Zuyd. ūüėČ

  2. Margreet Vriesema

    Hee Judith!
    Gefeliciteerd! Welkom in de club van FFF: de Fitte Fifty Females.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: